S.Downingas susiejo savo ateitį su "Middlesbrough" © Eurofootball.lt
Anglijos nacionalinės rinktinės narys ir „Premier“ lygos „%c00053“ klubo krašto saugas Stewartas Downingas (%p03162) pasirašė ilgalaikį penkerių metų kontraktą taip susiedamas savo tolimesnę ateitį su šia ekipa.

23-ejų metų futbolininkas, kurio ankstesnioji sutartis su „Boro“ turėjo pasibaigti dar tik po dviejų metų, per sausio mėnesio transferų langą buvo siejamas su perėjimu į kitą šios šalies Londono „%c00052“ klubą. Tačiau sostinės komanda nebuvo pateikusi jokio oficialaus pasiūlymo, nors „Middlesbrough“ buvo pasiruošę derėtis dėl jo pardavimo.

Šių metų pradžioje saugo agentas Ianas Elliottas buvo paskelbęs, kad daugiau nebus jokių derybų su „Middlesbrough“ dėl naujosios S.Downingo sutarties. Bet anglą įtikino likti komandoje žiemą klubui už rekordinius 12 milijonų svarų sterlingų pavykus prisivilioti puolėją iš Brazilijos Alfonso Alvesą (%p05102).

„Klubui buvau pasakęs, kad nenoriu, jog klubas ir toliau nedarytų ko nors reikšmingo. Alfonso Alveso įsigijimas parodė, kokie esame ambicingi, - kalbėjo S.Downingas. – Tai yra būtent tai, kur ir aš noriu būti. Klubo savininkas Steve`as Gibsonas dar kartelį įrodė, kad labai nori, jog klubas judėtų tik pirmyn“.

„Jeigu būti atviram, klubo savininkas ir treneris apie tai ir galvojo. Jie niekada nespaudė manęs ir aiškiai parodė, jog nori, kad aš likčiau, - oficialiai „Middlesbrough“ klubo svetainei teigė anglas. – Mano mintys buvo apie tai, kad liksiu čia kuo ilgiau, kol išliksime ambicingi“.

„Ir galų gale, tai nesusiję, kad žaidžiu savo gimtojo miesto komandoje, nors tai ir yra labai svarbu, bet norėčiau ką nors laimėti, o tai padaryti su „Boro“ klubu būtų geriausias kelias“, - pridūrė saugas.

„Buvo kalbų apie kitus klubus, bet niekada nenorėjau išvykti. Šito norėjau visą laiką. Žinau, kad naujojo kontrakto derybos buvo užsitęsusios, bet džiaugiuosi, jog galiausiai viskas išsisprendė“, - tęsė S.Downingas.

„Esu laimingas, jog mes pasiekėme susitarimą ir dabar galiu sutelkti visą likusį dėmesį futbolui todėl, kad būtent tai ir noriu daryti. Dalykai, kurie vyksta aikštėje su puikiu naujoku įtikino mane likti čia“.