Niūriame mače - nulinės "Chelsea" ir "Liverpool" lygiosios © Eurofootball.lt
Antrajame Anglijos "Premier" lygos mače sekmadienį susigrūmė du vieni pajėgiausių šalies klubų - Londono "Chelsea" ir "Liverpool".

Niūri ir kaip visuomet nerezultatyvi dvikova, kurioje komandoms pavyko sukurti vos keletą grėsmingesnių situacijų prie varžovų vartų, baigėsi lygiosiomis 0-0.

Londono "%c00042" 0 - 0 "%c00045"

Žinodamos, jog vienas pirmenybių favoritų "Man Utd" kiek anksčiau suklupo, abi vienuolikės svarbias rungtynės pradėjo karštligišku tempu, siekdamos pagerinti situaciją kovoje dėl aukščiausių vietų.

Pirmąją progą pasižymėti sužaidus 18 minučių turėjo "Liverpool" - baudos aikštelėje sužaidęs sienele su Ryanu Babeliu greta vartų virpsto smūgiavo retai startinėje sudėtyje pasirodantis, tačiau šį kartą traumuotą Fernando Torresą pakeitęs Peteris Crouchas.

Dar po kelių minučių aukštaūgio puolėjo silpną smūgį galva be vargo atrėmė vartininkas Petras Cechas.

24 minutę šeimininkų žaidėjų bei sirgalių pasipiktinimą sukėlė teisėjo sprendimas neskirti 11 metrų baudinio po to, kai Javieras Mascherano baudos aikštelėje pargriovė Joe Cole'ą.

Apskritai pirmajame kėlinyje geriau rungtyniavo svečiai iš Liverpulio, kuriems pergalė buvo reikalinga kaip oras, tačiau vyriausiajam treneriui Rafaeliui Benitezui turbūt ne kartą teko pagauti save mąstantį, kaip komandai trūksta atakos smaigalyje varžovus į neviltį varančio F.Torreso - nei P.Crouchas, nei šį sezoną sunkiai atpažįstamas Dirkas Kuytas pasižymėti niekaip nesugebėjo.

Antrajame kėlinyje tempas tik dar išaugo, tačiau dėl to kentėjo žaidimo kokybė.

Verta pažymėti, jog per visą kėlinį įsiminė vos keli epizodai - iš pradžių Javieras Mascherano, bandydamas perduoti kamuolį komandos draugui, pataikė į teisėją Mike'ą Riley ir išvertė šį iš kojų, o Johnas Arne Riise po varžovų perdavimo iš krašto griūdamas nusprendė galva pavojingai perduoti kamuolį savo vartininkui Pepe Reinai, taip suvirpindamas ne vieno sirgaliaus širdį.

Tiesa, "Chelsea" 82 minutę turėjo puikią galimybę įsiveržti į priekį, bet po Joe Cole'o perdavimo Michaelio Ballacko nestipriai iš eigos smūgiuotas kamuolys praskriejo visiškai greta vartų virpsto.