"Man City" antrą kartą sezone parklupdė "Man Utd" © Eurofootball.lt
Sekmadienio popietę Anglijos „Premier“ lygoje įvyko ilgai lauktas antrasis šio sezono Mančesterio derbis. „Man Utd“ futbolininkai antrą kartą šiame Anglijos čempionate turėjo pripažinti „Man City“ ekipos pranašumą.

„%c00040“ 1 – 2 „%c00054“
24‘ [0 – 1] Darius Vassell
45‘ [0 – 2] Benjani Mwaruwari
90‘+1 [1 – 2] Michael Carrick

Prieš pat rungtynių pradžią abiejų komandų žaidėjai bei treneriai į aikštės vidurį įnešė gėlių puokštę ir taip pagerbė 1958 metais Miuncheno lėktuvo katastrofoje žuvusius net aštuonis „Manchester United“ ekipos žaidėjus.

Sausakimšame „Old Trafford“ stadione aikštės šeimininkai šiandien vilkėjo savo neoficialią aprangą, o būtent tokią, kuria rungtyniavo šeštojo dešimtmečio Mančesterio komanda. „City“ vienuolikė taip pat rungtyniavo specialiais marškinėliais.

Prasidėjus varžyboms pamažu iniciatyvą į savo rankas perėmė Sero Alekso Fergusono treniruojami „raudonieji velniai“. 7-ąją susitikimo minutę „Man Utd“ saugas Ryanas Giggsas ir kairiojo krašto stipriu smūgiu siuntė kamuolį į vartus, bet „City“ vartininkas Joe Hartas atmušė jį ir nukreipė už galinės linijos.

Po penkių sekė „Man City“ išpuolis, bet po bulgaro Martino Petrovo smūgio iš toli kamuolys praskriejo virš vartų. Vis tik pirmieji šiose varžybose išsiveržė Sveno Gorano Erikssono vadovaujamas „City“ klubas.

24-ąją minutę M.Petrovas pamatė į baudos aikštelę įkertantį jaunąjį Stepheną Irelandą, kurio smūgį blokavo vartininkas Edwinas van der Saras. Tačiau pavojus dar nebuvo galutinai neutralizuotas, nes kamuolys atšoko puolėjui Dariusui Vassellui, bet ir jo ataką spėjo atmušti į vartus sugrįžęs olandas, tačiau po dar vieno jo smūgio kamuolys atsidūrė vartuose.

Po praleisto įvarčio „Man Utd“ žaidėjai iš karto metėsi į ataką ir jau netrukus galėjo atstatyti „status quo“. Puolėjas iš Argentinos Carlosas Tevezas pasistabdė kamuolį ir oru galingai jį paleido į viršutinį vartų kampą, bet „City“ vartų sargas J. Hartas fantastišku šuoliu numušė kamuolį.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį po portugalo Cristiano Ronaldo atlikto baudos smūgio kamuolys lėkė virš skersinio, o po poros akimirkų jaunoji žvaigždė nepasinaudojo puikiu šansu išlyginti rezultatą, kai būdamas laisvas pažeme paleido kamuolį į tolimąjį vartų kampą, bet jam kelią į vartus užkirto „Man City“ kapitonas Richardas Dunne`as.

Sekančioje atakoje visi „Man Utd“ gerbėjai griebėsi už galvų, kai po pakelto kampinio gynėjas Rio Ferdinandas iš kelių metrų įsigudrijo pramušti greta virpsto. Pačioje kėlinio pabaigoje „raudonieji velniai“ gavo dar vieną smūgį į paširdžius.

Po pakelto kampinio kamuolys atšoko atgal bulgarui M.Petrovui, šis antruoju bandymu pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, ir komandos naujokas puolėjas Benjani Mwaruwari smūgiu galva nukreipė jį į tolimąjį apatinį vartų kampą 0-2.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Vėl daugiau kamuolį kontroliavo aikštės šeimininkai, bet įvarčio kaip nebuvo, taip nebuvo. 61-ąją minutę tolimą saugo iš Brazilijos Andersono smūgį sugavo J.Hartas. Netrukus savo laimę pabandė ir C.Ronaldo, bet mušė labai šalia vartų.

Likus žaisti maždaug dešimt minučių po keitimo pasirodęs Park Ji-Sungas parideno kamuolį valui R.Giggsui, bet jo paleistas kamuolys į tolimąjį vartų kampą tikslo taip ir nepasiekė. Priešpaskutinę minutę C.Tevezas siuntė kamuolį virš skersinio.

Tik per teisėjo pridėtinį laiką „raudoniesiems velniams“ pavyko kiek sušvelninti rezultatą, bet jėgų bei laiko jį išlyginti jiems neužteko. Paulas Scholesas atliko perdavimą Michaelui Carrickui ir šis turėdamas pakankamai erdvės nestipriu, bet tiksliu smūgiu nukreipė jį į dešinįjį apatinį vartų kampą. Tiesa, tai buvo pirmasis šios anglo įvartis šiame sezone.

„Man Utd“ klubui tai buvo jau ketvirtasis pralaimėjimas šiame „Premier“ lygos čempionate, ir antrasis „Man City“ komandai. „City“ klubui pirmą kartą lygoje nuo 1969-1970 metų sezono pavyko atlikti vadinamąjį „dublį“ prieš savo konkurentus iš Mančesterio.