Afrikos Nacijų Taurės turnyro bronza atiteko Ganai © Eurofootball.lt
Šeštadienio vakare Afrikos Nacijų Taurėje buvo sužaistas mačas dėl trečiosios vietos, kuriame susikovė Ganos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinės. Finalo vertose rungtynėse pergalę rezultatu 4-2 iškovojo turnyro šeimininkai Ganos futbolininkai.

Gana 4 – 2 Dramblio Kaulo Krantas
10‘ [1 – 0] Sulley Ali Muntari
24‘ [1 – 1] Boubacar Sanogo
32‘ [1 – 2] Boubacar Sanogo
70‘ [2 – 2] Quincy Owusu-Abeyie
80‘ [3 – 2] Junior Agogo
85‘ [4 – 2] Hamanu Draman

„Kumasi“ stadione susirinkusi daugiatūkstantinė žiūrovų minia prabėgus dešimčiai minučių sulaukė savo numylėtinių Ganos futbolininkų įvarčio. „Portsmouth“ saugas Sulley Ali Muntari iš 22 metrų nuotolio fantastiškai atliko baudos smūgį bei nepaliko jokių vilčių „dramblių“ vartų sargui Tiasse Kone.

Vis tik Dramblio Kaulo Krantas per anksti nesiruošė kelti baltos vėliavos ir 24-ąją minutę išlygino rezultatą. Saugas Kaderas Keita atliko perdavimą Boubacarui Sanogo, ir Brėmeno „Werder“ ekipos puolėjas įsiveržęs į „juodųjų žvaigždžių“ baudos aikštelę nuginklavo Richardą Kingsoną.

Aikštėje dominavo oranžine apranga žaidę „drambliai“, kurie netrukus galėjo persverti rezultatą savo naudai. 30-ąją minutę Salomonas Kalou smūgį atrėmęs R.Kingsonas turėjo dar kartą įsijungti į darbą, kai atlaikė ir pakartotiną Didier Drogba smūgį. Vis tik po kelių akimirkų Dramblio Kaulo Krantui pavyko pasiųsti kamuolį į tinklą.

Po skersuoto kamuolį į baudos aikštelę kamuolys atšoko tiesiai po D.Drogba kojomis, bet „Birmingham“ vartininkas atmušė jo smūgį, tačiau dviems gynėjams nepavyko uždengti kito puolėjo B.Sanogo, kuris pakartotinu smūgiu griūdamas nukreipė kamuolį į vartus. 38-ąją minutę visų Ganos rinktinės fanų širdys apmirė, kai po galingo B.Sanogo „šūvio“ kamuolys sudrebino vartų skersinį.

Po pertraukos Claude`o Le Roy vadovaujami „Afrikos brazilai“ į aikštę išbėgo su noru išlyginti rezultatą. Likus žaisti 20 minučių saugas Quincy Owusu-Abeyie gavo kamuolį aikštės viduryje, ir prasiveržės pro du „dramblių“ gynėjus privertė kapituliuoti vartininką T.Kone: 2-2.

80-ąją minutę Ganos sirgaliai vėl išgyveno euforiją, kai jų komanda persvėrė rezultatą. Po saugo Michaelo Essieno perdavimo „Nottingham Forest“ klubo puolėjas Junioras Agogo šaltakraujiškai nukreipė kamuolį į tinklą.

Paskutinį tašką šiose varžybose padėjo ganietis Hamanu Dramanas. Iš kairiojo krašto prasimetęs kamuolį link centro futbolininkas iš toli pabandė savo laimę, ir kamuolys pažeme skriejęs labai nepatogia vartininkui kryptimi, peršoko jo ranką ir atsidūrė vartuose.

Gana iškovojusi bronzos medalius parodė geriausią savo rezultatą nuo 1992-ųjų metų, kai tada Afrikos Nacijų Taurėje buvo užėmę antrąją vietą, finale nusileidę čempionais tapusiems Senegalo futbolininkams.