G.Paulauskas perėjo į Šveicarijos klubą © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinės gynėjas Gediminas Paulauskas neužsibuvo Turkijoje - gruodžio mėnesį pasirašęs sutartį su "Ankaragucu" klubu, jis dabar jau keliasi į Šveicariją ir žais antrajame šalies divizione rungtyniaujančioje "Bellinzona" ekipoje.

Po praėjusio A lygos sezono Panevėžio "Ekraną" palikęs 25 metų G.Paulauskas prieš Kalėdas turėjo pasiūlymą iš Italijos Serie A lygoje žaidžiančio "Livorno" klubo, tačiau pasirinko geresnes sąlygas pasiūlusią "Ankaragucu" komandą ir su ja pasirašė 2,5 metų kontraktą.

Gynėjas iš Lietuvos spėjo sužaisti keletą susitikimų Turkijos pirmenybėse, tačiau manoma, kad "Ankaragucu" nebesugebėjo atsiskaityti su G.Paulausku ir žaidėjui buvo leista persikelti į "Bellinzona".

Trečiadienį G.Paulauskas jau debiutavo naujoje savo komandoje draugiškose rungtynėse prieš "Losona". Rungtynes 4-2 laimėjo "Bellinzona", o lietuvis žaidė antrą mačo kėlinį.

Daugiau nei šimto metų istoriją skaičiuojantis "Bellinzona" klubas yra įsikūręs itališkame Belinconos regione. Antroje pagal pajėgumą Šveicarijos lygoje su 35 taškais po 16 rungtynių pirmaujančioje komandoje net rungtyniauja daugiau italų nei šveicarų, o klubas dažnai skolinasi žaidėjus iš Italijos ekipų.

Antroji Šveicarijos "Challenge league" čempionato dalis pasibaigus žiemos pertraukai startuos kitą savaitę.