Kamerūnas įveikė Ganą ir žengė į turnyro finalą © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį buvo sužaistos pirmosios Afrikos Nacijų Taurės pusfinalio varžybos. Jose turnyro šeimininkė Gana turėjo nuvilti daugiatūkstantinę minią, kadangi minimaliu rezultatu pripažino Kamerūno rinktinės pranašumą.

Gana 0 - 1 Kamerūnas
70' [0 - 1] Alain Mosely Nkong

90' Andre Bikey (Kamerūnas) pašalintas iš aikštės

Komandoms iš pradžių sunkiai sekėsi prisitaikyti prie karšto ir tvankaus oro. Sužaidus 5 minutes Ganos rinktinės gynėjas Ericas Addo turėjo šansą, bet jį iššvaistė, kai po baudos smūgio tiksliai nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartus.

21-ąją minutę jau pavojingai varžovų vartams grasino Kamerūnas, kai saugas Achile Emana smūgiavo virš vartų. Įpusėjus pirmajam kėliniui saugas Geremi atliko baudos smūgį, ir po jo kamuolys atsimušė į skersinį.

Antrajame kėlinyje 60-ąją minutę Ganos rinktinės saugas Anthony Annanas iš toli "šovė" greta vartų, o kiek vėliau po Sulley Ali Muntari atlikto baudos smūgio gynėjas Johnas Paintsilas galva mušė netiksliai.

Vis tik pirmieji šiame mače į priekį išsiveržė būtent Kamerūno futbolininkai. 70-ąją minutę po ilgo Jeano Epalle perdavimo Alainas Nkongas "sienele" susižaidė su puolėju Samuelio Eto'o, po kurio perdavimo įsiveržęs į baudos aikštelę tiksliai nukreipė kamuolį į tolimąjį Richardo Kingsono ginamų vartų kampą

Prabėgus septynioms minutėms turėjo padirbėti ir Kamerūno vartininkas Carlosas Kameni, kuris atmušė labai pavojingą puolėjo Junioro Agogo smūgį. Maža to, ketvirtfinalio didvyris J.Agogo 81-ąją minutę galva siuntė kamuolį virš skersinio.

Paskutinėmis kėlinio minutėmis už labai kuriozišką situaciją iš aikštės buvo pašalintas Kamerūno rinktinės ir "Reading" ekipos gynėjas Andre Bikey`us. Šis ne iš šio, ne iš to pribėgęs smogė savo komandos gydytojui ir turės praleisti sekmadienį įvyksiantį finalą.

Kamerūnas turi progą rekordinį penktąjį kartą iškovoti Afrikos Nacijų Taurę. Šiame turnyre rinktinė triumfavo 1984, 1988, 2000 ir 2002 metais.