Marokas išsiskyrė su treneriu H.Micheliu © Eurofootball.lt
Po nesėkmingai susiklosčiusio Afrikos Nacijų Taurės čempionato iš Maroko nacionalinės rinktinės trenerio pareigų atleistas Henri Michelis. Jo pareigas laikinai užims Jamelas Fethi.

60-mečio H. Michelio treniruojami auklėtiniai pirmenybes pradėjo galingai, pirmosiose A grupės rungtynėse rezultatu 5-1 sutriuškindami Namibijos ekipą, bet vėliau sekė pralaimėjimas Gvinėjai rezultatu 3-2 bei 2-0 šeimininkei Ganai, ko pasėkoje Marokas turėjo atsisveikinti su turnyru.

„Henri Michelis buvo atleistas iš užimamų pareigų dėl kelių priežasčių, įskaitant ir blogą Maroko rinktinės pasirodymą per Afrikos Nacijų Taurės turnyrą“, - teigė Maroko Futbolo Asociacijos atstovas Mohamedas Ozalas.

Po to, kai Marokas buvo eliminuotas iš tolimesnių varžybų, H.Michelis teigė, jog ir toliau norėtų tęsti 2006 metų spalio mėnesį pradėtą darbą rinktinėje: „Turiu galiojantį kontraktą iki 2010 metų ir galiu išvesti Maroką į finalinį tais metais įvyksiantį Pasaulio čempionato etapą.“

Per 2002 metais vykusias Afrikos Nacijų Taurės varžybas H.Michelis vadovavo Tuniso vienuolikei, o 2004 metais buvo paskirtas vyriausiuoju Dramblio Kaulo Kranto rinktinės strategu. Su pastarąja ekipa pavyko patekti į 2006 metų Pasaulio pirmenybes.

Taip pat šis treneris 1995 metais treniravo ir Maroko rinktinę, iš kurios pasitraukė 2000-aisiais. H.Michelis iš viso vadovavo keturioms skirtingoms komandoms keturiuose skirtinguose Pasaulio čempionatuose. 1986 metais jis treniravo Prancūziją, 1994 – Kamerūną, 1998 – Maroką ir 2006 – Dramblio Kaulo Krantą.