Lietuvos rinktinė birželio pradžioje sužais su Rusija © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo mėgėjai vasaros pradžioje per savaitės laikotarpį galės pasidžiaugti net ketveriomis Lietuvos rinktinės draugiškomis rungtynėmis.

Gegužės 27 d. mūsiškiai išmėgins jėgas su Europos čempionatui besirengiančia Čekija, gegužės 31 – birželio 1 dienomis rinktinė varžysis tradiciniame Baltijos taurės turnyre su latviais bei estais.

Kaip praneša oficiali LFF svetainė, prieš keletą dienų buvo sutarta ir dėl draugiškų rungtynių su Rusija, kuri taip pat dalyvaus Senojo žemyno futbolo čempionate.

"Susitarimą su rusais pasiekėme praėjusią savaitę Zagrebe vykusiame UEFA kongrese. Rungtynės numatytos birželio 3 dieną Vokietijos mieste Miunchene. Ten rusai yra numatę savo treniruočių stovyklą",- futbolas.lt sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Paklaustas, ar nacionalinė komanda nepatirs per didelio krūvio, Lietuvos futbolo vadovas atsakė: "Nė vienų varžybų atsisakyti neketiname. Į Baltijos taurės turnyrą planuojame vežtis daugiau futbolininkų, kad išvengti nuovargio, bei išbandyti potencialius rinktinės naujokus".

Trečiadienį, vasario 6 dieną, Europoje vyks nemažai nacionalinių rinktinių draugiškų rungtynių. Lietuviai tuo tarpu savo rinktinės, žaidžiančios šią dieną, neišvys.

"Tokiu laiku pilna jėga rungtyniauti galėtų tik Škotijoje ar Italijoje žaidžiantys mūsų futbolininkai, kur šiuo metu tęsiasi sezonas. Tuo tarpu kiti mūsiškiai šiuo metu nebūtų geros sportinės formos. Be to, iš patirties žinome, kokie prasti mūsų rezultatai būna vasario mėnesį, tad nelabai norėjosi darytis gėdos. Juolab, kad vasaros pradžioje žaisime net 4 draugiškas rungtynes, o jau kovo pabaigoje susitiksime su Azerbaidžanu. Tad persistengti tikrai nėra ko",- aiškino L.Varanavičius.