E.Majus perėjo į "Vėtrą" © Eurofootball.lt
Vilniaus "Vėtros" klubas į Lietuvą susigrąžino buvusį šalies jaunimo rinktinės ir Panevėžio "Ekrano" gynėją Egidijų Majų.

Prieš pusketvirtų metų į Sankt Peterburgo "Zenit" perėjęs 24 metų E.Majus Rusijos klube taip ir neįsitvirtino, o pastaraisiais metais buvo kamuojamas sunkių traumų ir beveik nerungtyniavo.

Su "Zenit" kontraktą iki 2009 m. vasaros turintis lietuvis po Naujųjų metų dalyvavo Norvegijos klubo peržiūroje ir teigė pirmenybę teikiantis užsienio komandoms, tačiau vis dėlto persikėlė į "Vėtros" klubą. Susitarimo tarp "Zenit" ir "Vėtros" detalės neskelbiamos, tačiau greičiausiai žaidėjas buvo išnuomotas.

"Vėtros" komandoje E.Majus prisijungs prie savo draugo, 2004 metų sezoną kartu "Ekrano" komandoje rungtyniavusio gynėjo Mariaus Kazlausko, o taip pat vėl dirbs su Panevėžyje jį ne vienerius metus treniravusiu naujuoju "Vėtros" strategu Virginijumi Liubšiu.

"Labai apmaudu, kad Panevėžio komandą paliko Virginijus Liubšys. Tai nuostabus treneris, prie jo atsiskleidė daug jaunų perspektyvių futbolininkų, tame tarpe ir aš. Apie V.Liubšį galima pasakyti daug šiltų žodžiu, jam komanda iš tiesų rūpėjo", - sakė žaidėjas tinklapiui futbolas.lt anksčiau duotame interviu.

E.Majus "Ekrano" ekipoje debiutavo 2001 metais būdamas vos 17-os ir Panevėžyje žaidė iki 2004 metų rugpjūčio, kuomet perspektyvų lietuvį įsigijo "Zenit" klubas. Iki 2005 metų E.Majus yra atstovavęs Lietuvos U-18, U-19, U-21 jaunimo rinktinėms.

Šiuo metu "Vėtros" pagrindinės sudėties komanda sostinėje ruošiasi naujam A lygos sezonui. Komandą tarpsezonyje be E.Majaus ir M.Kazlausko jau papildė iš kitų Lietuvos klubų perėję gynėjas Valdemaras Barovskij, saugai Gediminas Butavičius ir Virmantas Lemežis.