D.Žutautas išsiskyrė su Azerbaidžano klubu © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinės kandidatas Darius Žutautas liko be klubo - gynėjas šią savaitę atsisveikino su Azerbaidžano čempione ir neseniai Sandraugos taurės varžybas laimėjusia Lenkoranės "Chazar" ekipa.

29 metų futbolininkas visai neseniai žaidė už "Chazar" Sankt Peterburge vykusiame Sandraugos taurės turnyre ir rungtyniavo visuose komandos susitikimuose, išskyrus finalą.

Į Azerbaidžaną D.Žutautas atvyko beveik lygiai prieš metus ir pirmąjį savo sezoną su klubu laimėjo Azerbaidžano čempionatą bei šalies taurę. Lietuvis buvo "Chazar" pagrindinės sudėties nariu ir šį sezoną, tačiau Lenkoranės klubui gynybos grandyje įsigijus brazilą Denisą komandos treneriai nusprendė atsisveikinti su D.Žutautu.

Gynėjas nebuvo įtrauktas į "Chazar" žaidėjų sąrašą, kurie netrukus išvyks į treniruočių stovyklą Antalijoje. Azerbaidžano čempionų ekipa pranešė, kad lietuvis tapo laisvuoju agentu.

D.Žuatautas futbolininko karjerą pradėjo gimtojo miesto Gargždų „Bangos klube. Vėliau jis atstovavo kitoms Lietuvos komandoms – Vilniaus "Paneriui" ir "Žalgiriui", "Kaunui", bei Klaipėdos "Atlantui". Gynėjas legionieriaus duonos ragavo Rusijoje (Maskvos "Dinamo" ir Vladikaukazo "Alania"), Lenkijoje (Novy Dvoro "Mazowiecki").

Prieš atvykdamas į Azerbaidžaną jis 2006 metais atstovavo Klaipėdos "Atlantui" ir nesėkmingai bandė įsitvirtinti Simferopolio "Tavria". Lietuvos nacionalinėje rinktinėje D.Žutautas yra sužaidęs 25 rungtynes.