Kamerūnas tapo paskutiniu Afrikos Nacijų taurės pusfinalininku © Eurofootball.lt
Pirmadienį Afrikos Nacijų taurės varžybose baigėsi ketvirtfinalio kovos. Paskutine pusfinalio dalyve tapo Kamerūno rinktinė, po pratęsimo įveikusi Tunisą.

Statistika:

Tunisas 2 – 3 Kamerūnas po pratęsimo
19‘ [0 – 1] Stephane Mbia
28‘ [0 – 2] Geremi
35‘ [1 – 2] Chouki Ben Saada
81‘ [2 – 2] Yassine Chikhaoui
93‘ [2 – 3] Stephane Mbia

Rungtynes geriau pradėjo Kamerūno futbolininkai, kurie jau 5-ąją minutę sukūrė pavojingą situaciją. Geremi pavojingai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, Makoun smūgiavo galva, tačiau virš vartų.

Vėliau grėsminga ataka atsakė ir Tuniso žaidėjai. Chikhaoui perėmė kamuolį iš Geremi, įsiveržė į baudos aikštelę ir galingai smūgiavo kairia koja, tačiau kamuolys skriejo virš vartų. Netrukus pavojingu smūgiu atsakė Kamerūno rinktinės puolėjas Samuelis Eto'o.

Ilgai pirmojo įvarčio laukti neteko. 18 minutę Alexanderis Songas perdavė kamuolį Stephane‘ui Mbia, ir šis smūgiu galva nukreipė kamuolį į vartus, bei išvedė Kamerūną į priekį.

27 minutę rezultatas tapo jau 2-0. Jeanas Makounas buvo pargriautas už baudos aikštelės ribų ir teisėjas skyrė baudos smūgį, kurį sėkmingai realizavo Geremi, iš maždaug 25 metrų nukreipdamas kamuolį į apatinį vartų kampą.

33 minutę lygiai tokia pati situacija susiklostė prie Kamerūno rinktinės vartų. Alexanderis Songas prasižengė prieš Radhouane‘ą Felhi ir teisėjas paskyrė baudos smūgį. Atlikti jo stojo Ben Saada, kuris puikiu smūgiu kairia koja nukreipė kamuolį į vartus bei sušvelnino rezultatą.

Kėlinio pabaigoje Tunisas apgulė priešininkų vartus. Iš pradžių Dos Santos smūgį atlaikė Carlosas Kameni, vėliau suklydus tam pačiam C.Kameni tunisiečiai nepasinaudojo dar viena gera proga išlyginti rezultatą.

Antrasis kėlinys prasidėjo gana ramiai. Kiek pavojingesnė ataka įvyko tik 52 minutę, kai Yassine‘as Chikhaoui bandė savo laimę iš arčiau, tačiau smūgis buvo kiek netikslus.

73 minutę Samuelis Eto'o griuvo baudos aikštelėje, bet dar bandė atiduoti kamuolį Mohammadou Idrissou, tačiau perdavimas buvo netikslus.

81 minutę rezultatas tapo 2-2. Ben Frej krašte perėmė kamuolį iš M.Idrissou, įsiveržė į baudos aikštelę ir pamatė laisvą komandos draugą Yassine‘ą Chikhaoui, kuris puikiu smūgiu nukreipė kamuolį į C.Kameni ginamus vartus.

Dar po kelių minučių pavojingais smūgiais apsikeitė M.Idrissou ir Traoui. Per likusį laiką nė vienai iš komandų pasižymėti nepavyko, tad teko žaisti papildomas 30 minučių.

Jau pratęsimo pradžioje Kamerūnas pelnė įvartį. 93 minutę Tuniso gynėjai savo baudos aikštelėje nesugebėjo išmušti kamuolio ir prie jo pirmasis suskubęs Stephane‘as Mbia pelnė savo antrąjį įvartį šiame mače, bei išvedė savo komandą į priekį.

Dar po kelių minučių tas pats S.Mbia dar kartą smūgiavo į vartus, tačiau šįsyk pritrūko tikslumo.

Antrasis pratęsimo kėlinys prasidėjo keliomis pavojingomis Tuniso atakomis. Iš pradžių Ben Saada pavojingu baudos smūgiu, vėliau laimę pabandė ir Joaharas Mnaris.

Vos po kelių minučių puikios progos neišnaudojo S.Eto'o. Tuomet suklydo tunisietis Ben Frej, tuo galėjo pasinaudoti Kamerūno rinktinės puolėjas, tačiau jam pritrūko šiek tiek tikslumo.

Per likusį laiką Tuniso komanda nesugebėjo išlyginti rezultato. Kamerūnas nugalėjo 3-2 ir pateko į pusfinalį, kuriame susikaus su turnyro šeimininkų Ganos rinktine. Kitame pusfinalyje kovos praėjusio čempionato finalininkai Egiptas ir Dramblio Kaulo Krantas.