Dramblio Kaulo Krantas užtikrintai keliauja į pusfinalį © Eurofootball.lt
Sekmadienį Afrikos Nacijų Taurėje buvo sužaistos dar vienerios ketvirtfinalio varžybos. Jose Dramblio Kaulo Krantas per paskutiniąsias šešiolika antrojo kėlinio minučių tiesiog sutrypė Gvinėjos ekipą ir pateko į pusfinalį.

Dramblio Kaulo Krantas 5 – 0 Gvinėja
25‘ [1 – 0] Abdul Kader Keita
70‘ [2 – 0] Didier Drogba
73‘ [3 – 0] Salomon Kalou
81‘ [4 – 0] Salomon Kalou
86‘ [5 – 0] Bakary Kone

Rungtynės prasidėjo labai ramiai, kadangi stadione buvo labai karšta ir tvanku. Gvinėjos gynyba buvo pralaužta 25-ąją minutę. Saugas Kaderas Keita dešiniajame krašte perėmė kamuolį iš savo oponento, įsiveržė į baudos aikštelę, ir pamatęs, kad vartininkas dar nespėjo užsiimti reikiamos pozicijos, stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje Gvinėjos vartų sargas Kemoko Camara 43-iąją minutę du kartus gelbėjo savo komandą nuo įvarčio - jis atrėmė Arouna Dindane`o smūgį, o vėliau užtvėrė kamuoliui kelią į vartus ir po Salomono Kalou atakos. Netrukus sekė dar vienas "dramblių" išpuolis ir Didier Drogba į patį viršutinį vartų kampą smūgiuotą kamuolį puikiu šuoliu atmušė vartininkas.

Po pertraukos "drambliai" ir toliau diktavo savo žaidimo sąlygas, bet 62-ąją minutę ir prie jų vartų iškilo pirmasis "gaisras", kai po Daouda Jabi atliko baudos smūgio kamuolys pralėkė labai greta vartų. Po šešių minučių atsakomojoje atakoje A.Dindane`as suklaidino vartininką, tačiau nesugebėjo nukreipti kamuolio į tuščius vartus.

Vis dėlto Gvinėjos gynybinės užtvaros daugiau spaudimo nebeatlaikė. 70-ąją minutę po gražaus Arthuro Boka perdavimo "Chelsea" ekipos puolėjas bei Dramblio Kaulo Kranto rinktinės kapitonas D.Drogba prasimetė kamuolį pro du varžovus ir užtikrintai bei taikliai įmušė į tolimąjį vartų kampą.

Dar po trijų minučių po chaoso tarp Gvinėjos gynėjų D.Drogba partneris puolime S.Kalou suklaidino vartininką K.Camara ir pribėgęs prie pat vartų linijos nestipriu lietimu nukreipė kamuolį į tinklą.

81-ąją minutę rezultatas tapo jau 4-0. -Bakary Kone perdavė kamuolį Yaya Toure, po kurio perdavimo iš kairiojo krašto būdamas laisvas S.Kalou iš vos kelių metrų tiksliu smūgiu pelnė antrąjį savo įvartį. Po penkių minučių S.Kalou asistavo komandos draugui ir parideno kamuolį B.Kone, kuris nieko nelaukęs galingu „šūviu“ pasiuntė kamuolį į vartų „devyniukę“.

Dramblio Kaulo Kranto rinktinė, kuri per pirmąsias ketverias turnyro rungtynes taip ir nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo, ir toliau lieka vienu realiausių pretendenčių laimėti Afrikos Nacijų Taurės varžybas. Kitas jų varžovas pusfinalyje bus Egipto arba Angolos poros nugalėtojas.