"Tottenham" įsigijo gynėją iš Brazilijos © Eurofootball.lt
Anglijos „Premier“ lygos Londono „%c00052“ klubas paskutinę transferų lango dieną už, kaip manoma, 1.9 milijonų svarų sterlingų iš Vokietijos sostinės Berlyno „%c00105“ ekipos įsigijo gynėją Gilberto (%p03607).

Iš pat pradžių rodėsi, jog sandėriui įvykti nelemta, kadangi ketvirtadienį iškilo problemų su Gilberto medicinine apžiūra, tačiau vėliau „Spurs“ savo internetinėje svetainėje pareiškė, jog galų gale viskas buvo išspręsta.

31-erių metų futbolininkas, kuris rungtyniauja kairiojo krašto gynėjo pozicijoje, taip pat gali žaisti ir saugų grandyje. Gilberto buvo įtrauktas į Brazilijos rinktinės sudėtį 2006 metų Pasaulio čempionate Vokietijoje ir iš viso sužaidė 27 mačus.

Gilberto Vokietijoje praleido trejus su puse metų, kai iš „Sao Caetano“ komandos persikėlė žaisti į „Hertha“ klubą, kuriame Bundesligoje sužaidė 101-eriuose rungtynėse. Berlyno ekipos oficialioje svetainėje buvo pranešimai, kad brazilas liks Vokietijoje, tačiau gynėjas, kurio sutartis su „Hertha“ turėjo pasibaigti po šio sezono, nepaisant nesėkmingos medicininės apžiūros persikėlė į Angliją.

Be to, „Tottenham“ paskelbė, kad gynėjai Paulas Stalteri ir Anthony Gardneris pagal nuomos sutartį iki šio sezono galo atitinkamai rungtyniaus Londono „%c00044“ ir Liverpulio „%c00051“ ekipose.

Per sausio mėnesio transferų langą Juande Ramoso treniruojamas klubas iš „%c00053“ įsigijo vidurio gynėją Jonathaną Woodgate`ą, iš Glazgo „%c00121“ nusipirko krašto gynėją Alaną Huttoną bei iš „Cardiff City“ pasipildė Chrisu Guntneriu. Komanda neteko puolėjo Jermaine`o Defoe, kuris persikėlė į „%c00057“ bei gynėjo Wayne`o Routledge`o, kuris sustiprino Birmingemo „%c00049“.