Kamerūnas be vargo susidorojo su Zambija © Eurofootball.lt
Šeštadienį Ganoje vykstančioje Afrikos Nacijų Taurėje C grupėje antrojo turo mače Kamerūnas atsitiesė po patirto pralaimėjo Egiptui ir rezultatu 5-1 sutriuškino Zambijos ekipą, kuri pirmame ture buvo nugalėjusi Sudaną.

Kamerūnas 5 – 1 Zambija
28‘ [1 – 0] Geremi
32‘ [2 – 0] Joseph Desire Job
44‘ [3 – 0] Achille Emana
65‘ [4 – 0] Samuel Eto‘o (11m.)
83‘ [5 – 0] Joseb Desire Job
89‘ [5 – 1] Chris Katongo

Pirmoji pavojinga proga buvo sukurta 25-ąją minutę, kai Zambijos žaidėjas Jamesas Chamanga smūgiavęs iš 22 metrų nuotolio buvo labai arti tikslo. Tuo tarpu Kamerūnas pasinaudojo savo turėtu šansu. Saugas Geremi atliko baudos smūgį ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį Kamerūnas padvigubino savo pranašumą. Gynėjas Kennedy Nketani nesėkmingai pabandė išmušti galva kamuolį, po to suklydo Billy Mwanza, ir Josephas Desire Jobas sugebėjo antrą kartą nukreipti kamuolį į tinklą.

„Barcelona“ klubo puolėjas Samuelis Eto‘o, kuris tylėjo pirmajame kėlinyje, vis tik pačioje jo pabaigoje sugebėjo pavojingai „iššauti“, bet jo smūgis pralėkė kiek virš vartų. Vis dėlto likus žaisti vieną minutę Kamerūnui pavyko pasižymėti trečiąjį kartą. Alexandras Songas perdavė kamuolį, tačiau jo nepavyko susistabdyti Isaacui Chansa, bet šalia buvęs Achille Emana pergudravo vartininką ir padidino atotrūkį.

Antrojo kėlinio pradžioje daugiau iniciatyvos rodė Zambijos futbolininkai, tačiau jiems išpešti nieko naudingo taip ir nepavyko. Tuo tarpu Kamerūno rinktinės lyderis S.Eto‘o atlikdamas baudos smūgį pataikė į sienelėje stovėjusio B.Mwanzos ranką ir arbitras paskyrė 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo pats S.Eto‘o.

Bet Zambija net ir pralaiminėdama rezultatu 4-0 nesiruošė anksčiau laiko kelti baltos vėliavos. Kapitono Chriso Katongo smūgis „prašvilpė“ virš skersinio, likus žaisti 15 minučių tas pats žaidėjas smūgiu galva nukreipė kamuolį į skersinį. Vėliau po Clive`o Hachilensa smūgio kamuolys buvo išmuštas iš vartų linijos ir Jacobo Mulenga ataką sustabdė vartininkas Carlosas Kameni.

Bet po dar vienos grubios Zambijos rinktinės klaidos komanda buvo priversta penktą kartą traukti kamuolį iš savų vartų tinklo, kai dublį šiame mače atliko J.D.Jobas. 89-ąją minutę Zambijos pastangos sušvelninti rezultatą galiausiai davė vaisių, kai skersuotą kamuolį į baudos aikštelę slysdamas „uždarė“ C.Katongo.