"Kaunas" iškopė į Sandraugos taurės pusfinalį © Eurofootball.lt
Lietuvos čempionas FBK "Kaunas" Sandraugos taurės turnyro ketvirtfinalyje 2-1 įveikė vietos "Zenit" futbolininkus ir iškopė į pusfinalį, kur susitiks su praėjusių metų nugalėtoju Taškento "Pakhtakor" iš Uzbekistano.

Sankt Peterburgo "Peterburgiskij" maniežas, 8000 žiūrovų
Teisėjas - S.Gorochovadkij (Kazachstanas)
"Kaunas" 2 - 1 "Zenit"
14' [1 - 0] Rafael Ledesma
35' [2 - 0] Artūras Jeršovas
43' [2 - 1] Vladimir Yurchenko

"Kaunas": Dreer; Valkanov, Bagužis, Mendy (90' Vičius), Manchkava; Pilibaitis (90' Valskis), Kvaratskhelia, Pehlič (68' Regelskis), Zubavičius (54' Barevičius); Ledesma, Jeršovas (65' Fattakhov)

Paskutinis ketvirtfinalio mačas prasidėjo 40 minučių vėliau nei buvo numatyta tvarkaraštyje. To priežastis - užsitęsusios prieš tai vykusios ketvirtfinalio rungtynės. Du iš trijų susitikimų šiandien baigėsi 11 metrų baudinių serijomis.

"Zenit" ir "Kauno" rungtynių pradžioje aktyviausi buvo ne žaidėjai, o žiūrovai. Antrosios "Zenit" komandos, kurių didelę dalį sudaro dar 20-ies metų nesulaukę žaidėjai, palaikyti susirinko apie 400 būgnais, vėliavomis ir kita sirgaliams būdinga atributika apsiginklavusių ištikimiausių mėlynai-baltų aistruolių.

Bet rungtynėms įsibėgėjus po truputį išsijudino ir geltonai-žali. Jau 14 rungtynių minutę "kauną" į priekį išvedė brazilas Rafaelis Ledesma.

35 mačo minutę fantastišką įvartį iš maždaug 25 metrų įmušė puolėjas Artūras Jeršovas.

Tačiau pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje (44 min.) šeimininkams pavyko sušvelninti rezultatą. Įvartį į "Kauno" komandos vartus įmušė rezultatyviausias "Zenit" žaidėjas šiame turnyre Vladimiras Jurčenka.

"Kaunas" vieno įvarčio persvarą (2-1) sugebėjo išlaikyti iki rungtynių pabaigos ir iškovojo pergalę.

"Kauno" vyriausiojo trenerio asistentas Darius Gvildys pripažino, kad su "Zenit" dubleriais Lietuvos čempionams teko pavargti.

"Su "Zenit" dubleriais kovoti buvo nelengva. Tokio lygio komandos pamaina negali būti prasta. Sankt Peterburgo ekipos jauni vaikinai yra užsispyrę, ambicingi, norintys įrodyti savo vertę. Tad su varžovais iki paskutinės minutės reikėjo kovoti iš visų jėgų, nenusiraminti", - sakė "Kauno" vyriausiojo trenerio asistentas Darius Gvildys.

Treneris teigė, kad mūsų komanda gerai žaidė abu kėlinius, tik pirmojo kėlinio pabaigoje truputį silpniau. "Pagirtinai rungtyniavo Rafaelis Ledesma, labai gražų įvartį įmušė Artūras Jeršovas. Manau, kad mes buvome išsaugoję daugiau jėgų, nes šiandien į aikštę išleidome septynis futbolininkus, kurie prieš tai buvo gavę poilsio", - pasakojo D.Gvildys.

Paklaustas, kaip Lietuvos futbolo A lygos čempionate atrodytų "Zenit" dubleriai, treneris atsakė: "Žinoma, kad gerai. Juk jie nugalėjo Moldovos čempionus Tiraspolio "Šerif" futbolininkus, stipriausią Estijos komandą Talino "Levadia". Mūsų šalies čempionate ši komanda būtų tarp keturių stipriausių".

D.Gvildys pasidžiaugė per varžybas vyravusia atmosfera: "Viena tribūna buvo pilna žiūrovų. Jie dainavo, skandavo. Galima sakyti, kad vyko tikra futbolo šventė".

Pusfinalyje kauniečiai žais su Taškento "Pachtakor" vienuolike, kuri po 11 metrų baudinių serijos privertė pasiduoti Latvijos čempioną "Ventspils".