A.Wengeras: "Rezultatas yra žiaurus" © Eurofootball.lt
Po įspūdingos pergalės prieš Londono „Arsenal“ Anglijos Lygos taurės pusfinalyje „Tottenham“ treneris Juande Ramosas neslėpė džiaugsmo, tuo tarpu jo oponentas rezultatą pavadino „žiauriu“.

„Spurs“ įveikė didžiausius savo priešus „Kanonierius“ net po 8 metų pertraukos ir įveikė triuškinamų rezultatu – 5-1, laimėdami dviejų varžybų seriją 6-2.

„Kad laimėtum prieš „Arsenal“, privalai žaisti gerai. Mes nedarėme klaidų ir buvome puikūs visose grandyse. Žaidėjai įdėjo visas pastangas, kad pasiektų finalą“,- sakė strategas iš Ispanijos, spalį prie „Tottenham“ vairo pakeitęs atleistą Martiną Jolą.

„Malonu matyti džiūgaujančius sirgalius, kurie patenkinti mano ir komandos darbu. Pasiekti finalą yra be galo malonu, pergalę dar labiau saldina faktas, kad įveikėmė pagrindinius savo konkurentus po tokios ilgos pertraukos“,- tęsė J.Ramosas.

Lygos taurės finale „Tottenham“ varžovais bus „Chelsea“ arba „Everton“. Šios komandos trečiadienio vakarą atsakomąsias rungtynes žais Liverpulyje. Pirmoji dvikova baigėsi „Chelsea“ pergale 2-1.

“Spurs” antradienį iki pertraukos pirmavo 2-0 po Jermaino Jenaso tikslaus smūgio ir Nicolaso Bendtnerio įvarčio į savo vartus. Tačiau J.Ramosas ir jo asistentas Gustavo Poyetas per pertrauką ragino savo auklėtinius nemažinti apsukų. Šie antrajame kėlinyje pridėjo dar 3 įvarčius.

Puikiai varžybas charakterizuojančiu epizodu galima laikyti epizodą rungtynių pabaigoje, kai „Arsenal“ puolėjas N.Bendtneris apsipyko su komandos draugais Emmanueliu Adebayoru ir Williamu Gallas.

„Aš nemačiau to. Nieko nežinau apie kivirčą ir nesuprantu apie ką kalbate“,- po rungtynių apie savo žaidėjų rietenas nieko nežinąs tvirtino Arsene‘as Wengeras.

A.Wengeras gynė savo pasirinkimą į aikštę leisti daugiau dublerių ir jaunųjų žaidėjų: „Apgailestauju tik dėl to, kad ne visi jauni žaidėjai galėjo žaisti. Mes kiekviename sezone vykdome tokią politiką, tik ji ne visuomet pasiteisina.

„Be abejo, jaučiamės nusivylę. Nesugebėjome apsiginti nuo kontratakų. Rezultatas yra žiaurus, neatspindintis to, ką aš mačiau aikštėje. Tačiau tikiu, kad žaidėjai sugebės atsigauti“,- tvirtino „Kanonierių“ strategas.