"Zaragoza" ekipą treniruos J.Irureta © Eurofootball.lt
Ispanijos „Primera“ lygos turnyrinės lentelės viduryje esanti „%c00108“ ekipa po netikėto Andero Garitano atsistatydinimo iš vyriausiojo trenerio pareigų, surado pamainą. Nuo šiol komandai vadovaus daug futbole matęs Javieras Irureta.

Vos aštuonias dienas praleidęs prie „Zaragoza“ ekipos trenerio posto A.Garitano savo tokį šokiruojantį sprendimą motyvavo, kad nėra „pakankamai emociškai stiprus“. Buvęs La Korunijos „%c00089“ klubo strategas J.Irureta, kuris be darbo buvo nuo 2006-ųjų metų gruodžio mėnesio, kai paliko Sevilijos „Betis“ ekipą, su komanda pasirašė kontraktą iki šio sezono pabaigos.

59-erų metų J.Irureta „Deportivo“ treniravo septynerius metus nuo 1998 iki 2005 metų ir su jais 2000-aisiais metais laimėjo Ispanijos pirmenybes, o po dviejų metų iškovojo Ispanijos Karaliaus Taurę (Copa del Rey).

Taip pat penkis kartus iš eilės jam pavyko su La Korunijos komanda prasimušti į UEFA Čempionų Lygos grupių etapą. J.Irureta Ispanijoje yra laikomas vienu labiausiai patyrusiu treneriu, kuris taip pat yra treniravęs „Real Oviedo“, Santandero „%c00005“, „%c00039“, „%c00091“ ir Vigo „%c00020“ komandas.

Komentuodamas A.Garitano, kuris sausio 14-ąją dieną „Zaragoza“ trenerio poste pakeitė Victorą Fernandezą, netikėtą atsistatydinimą iš savo užimamų pareigų, klubo prezidentas Eduardo Banresas paneigė, jog buvo iškilę ginčų su treneriu ir klubo vadovybe.

A.Garitano pirmajame mače treniruojant „Zaragoza“, klubas Ispanijos Karaliaus Taurėje pralaimėjo „Racing“ ekipai, tačiau praėjusį sekmadienį po dešimties nelaimėtų rungtynių Ispanijos čempionate sugebėjo iškovoti pirmąją pergalę nugalėdami „%c00087“.