"Hearts" eliminuotas iš Škotijos taurės © Eurofootball.lt
Škotijos taurės ketvirtojo etapo antrosiose rungtynėse nesėkmę patyrė "lietuviškasis" Edinburgo "Hearts" klubas, kuris svečiuose nusileido "Motherwell" ir buvo priverstas pasitraukti iš turnyro.

Pirmajai komandų dvikovai prieš savaitę Edinburge pasibaigus lygiosiomis, "Hearts" turėjo antrą kartą susitikti su "Motherwell" išvykoje.

23 susitikimo minutę šeimininkus į priekį išvedė Rossas McCormackas, kuris realizavo 11 metrų baudinį, teisėjo skirtą už tai, jog rankomis baudos aikštelėje sužaidė islandas Eggertas Jonssonas.

"Hearts" futbolininkai nesugebėjo atsakyti kažkuo pavojingesniu ir rimčiau prispaudė varžovus prie jų vartų tik paskutinį pusvalandį, kai mačui pradėjo vadovauti susižeidusį teisėją Stuartą Dougalą pakeitęs jo kolega Craigas Thomsonas.

Arti išlyginamojo įvarčio buvo puolėjas iš Lietuvos Andrius Velička, tačiau jam, skirtingai nei savaitgalį Edinburgo derbyje, fortūna nenusišypsojo ir kamuolys pataikė į virpstą.

"Hearts" patyrė pralaimėjimą rezultatu 0-1 ir pasitraukė iš Škotijos taurės. Edinburgo ekipoje visas rungtynes žaidė A.Velička ir Saulius Mikoliūnas, pirmajame kėlinyje rungtyniavo Deividas Česnauskis, o tarp atsarginių liko Kęstutis Ivaškevičius ir Ričardas Beniušis.

Kelialapius į penktą Škotijos taurės turnyro etapą antradienį taip pat iškovojo dar du namuose žaidę klubai - "Aberdeen", kuris namuose 3-1 įveikė "Falkirk", ir "Partick Thistle", žemesnės lygos komandų dvikovoje privertęs pasiduoti "Dunfermline".

Du antradienį turėję vykti susitikimai buvo atidėti dėl prastų oro sąlygų, o dar trys rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį.