"Tottenham" į lygos taurės finalą žengė sutriuškindamas "Arsenal" © Eurofootball.lt
Antradienį sužaistos atsakomosios Anglijos lygos taurės ("Carling Cup") pirmojo pusfinalio rungtynės. Kelialapį į finalą iškovojo "Tottenham" ekipa, namie rezultatu 5-1 sutriuškinusi šalies nacionalinėse pirmenybėse pirmaujančią "Arsenal" vienuolikę.

Priminsime, jog pirmoji šių komandų akistata baigėsi lygiosiomis 1-1.

Londono "%c00052" 5 - 1 Londono "%c00041"
3' [1 - 0] Jermaine Jenas
27' [2 - 0] Nicklas Bendtner
48' [3 - 0] Robbie Keane
60' [4 - 0] Aaron Lennon
72' [4 - 1] Emmanuel Adebayor
90' [5 - 1] Steed Malbranque

Dvikova šeimininkams prasidėjo labai sėkmingai - sužaidus vos kelias minutes J.Jenasas gavo kamuolį vidurį aikštės, prasiveržė link vartų ir stipriu smūgiu iš 18 metrų pasiuntė jį į tinklą nuo virpsto.

Vėliau žaidimas kiek aprimo, tačiau kone kita pavojinga ataka, praėjus beveik dviems trečdaliams pirmojo kėlinio, baigėsi dar vienu "Tottenham" įvarčiu - šį kartą po to paties J.Jenaso baudos smūgio įvartį į savo vartus smūgiu galva įsimušė jaunasis puolėjas N.Bendtneris.

Dar po kelių akimirkų progą palaidoti svečius turėjo Dimitaras Berbatovas, tačiau jo šūvis buvo kiek netikslus ir pataikė į vartų virpstą.

Prieš pat didžiąją pertrauką puikiai rungtyniavęs J.Jenasas prasiveržė pro gynėją Williamą Gallasą kairiuoju kraštu, bet pataikyti į vartus nesugebėjo.

Nepaisant to, trečiasis įvartis krito tuoj po antrojo kėlinio pradžią skelbiančio teisėjo švilpuko - po puikaus Aarono Lennono perdavimo vienas prieš vartininką Lukašą Fabianskį atsidūręs airis Robbie Keane'as tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą įtvirtino savo komandos pranašumą.

"Arsenal" į tai atsakė akrobatiniu N.Bendtnerio smūgiu per save po Theo Walcotto perdavimo iš krašto, bet danas iš 6 metrų sudrebino skersinį.

Svečiai norom nenorom, bandydami kabintis už vilties šiaudo, turėjo atakuoti, taip atverdami savo užnugarį ir leisdami "Tottenham" pavojingai kontratakuoti. Jau 51 minutę L.Fabianskiui teko gerokai pasistengti, kad pavyktų atremti Steedo Malbranque'o šūvį į vartų kampą.

Verta pažymėti, jog iki šiol paskutinį kartą "Tottenham" šiame Londono derbyje "Arsenal" įveikė dar 1999 metais. Nuo to laiko 21 mačas iš eilės baigėsi lygiosiomis arba 'kanonierių' sėkme.

Tačiau antradienį ambicingosios "Arsenal" komandos laukė skaudus sutriuškinimas. 60 minutę, staigios atakos metu, R.Keane'as perdavė kamuolį A.Lennonui, o šis užtikrintu smūgiu ketvirtą kartą privertė vartininką iš Lenkijos traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

Tiesa, 72 minutę E.Adebayoras galingu šūviu iš 18 metrų nuginkluodamas Radeką Cerny kiek sušvelnino skirtumą, bet besibaigiant rungtynėms keturių įvarčių pranašumą "Tottenham" ekipai grąžino ir varžovų pažeminimą užbaigė S.Malbranque‘as.