Zambija be vargo sutriuškino Sudaną © Eurofootball.lt
Antrajame Afrikos Nacijų taurės turnyro C grupės mače Zambijos rinktinė be didesnio vargo 3-0 sutriuškino Sudaną.

Priminsime, jog kiek anksčiau pirmose rungtynėse Kamerūnas pralaimėjo titulą ginančiam Egiptui 2-4.

Sudanas 0 - 3 Zambija
2' [0 - 1] James Chamanga
50' [0 - 2] Jacob Mulenga
59' [0 - 3] Christopher Katongo

Jau antrąją rungtynių minutę Zambijos ekipa įsiveržė į priekį. Jacobas Mulenga atidavė puikų perdavimą Jamesui Chamangai, ir šis tiksliu ir stipriu smūgiu nukreipė kamuolį tiesiai į vartus.

9 minutę Zambijos atstovai turėjo dar vieną progą pasižymėti, bet Felixo Katongo smūgis buvo kiek netikslus. Praėjus vos kelioms minutėms gerą progą turėjo Sudano rinktinė, tačiau kamuolys pataikė ir virpstą. Netrukus sudaniečiai sukūrė dar vieną progą, kai Haithamas Mustafa atakavo iš baudos aikštelės ribų, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

29 minutę į vartus buvo skirtas baudos smūgis, kurio vos nerealizavo A.Gibrilas, bet jo iš maždaug 15 metrų smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų.

36 minutę zambiečiai vėl grasino priešininkų vartams, tačiau smūgis buvo šiek tiek netikslus. Kėlinio pabaigoje kilo sąmyšis baudos aikštelėje, tačiau užtikrintai sužaidė Sudano ekipos vartininkas, kuris numalšino prie vartų kilusį „gaisrą“.

Kėlinys baigėsi Zambijos minimalia persvara, nors gerų progų pasižymėti turėjo abi komandos.

Antrasis kėlinys prasidėjo labai įtemptai. 47 minutę Kamalis Tambalis galėjo pelnyti įvartį, tačiau nesugebėjo tiesiog pataikyti į kamuolį. Vos po minutės pavojingai galva smūgiavo sudanietis Faisalis Agabas, tačiau pataikė tiesiai į vartininką.

50 minutę rezultatas tapo 2-0 - po pakelto kampinio Clive Hachilensa atliko perdavimą arčiau vartų, ir ten laisvas stovėjęs J.Mulenga pasiuntė kamuolį jį į vartus.

Po devynių minučių rezultatas tapo triuškinantis. Šiek tiek suklydo Sudano ekipos vartų sargas ir tuo puikiai pasinaudojęs F.Katongo pelnė trečią komandos įvartį šiame mače.

67 minutę sudaniečiai atliko puikų baudos smūgį, tačiau vėl užtikrintai sužaidė Zambijos ekipos vartininkas. Vos už kelių minučių Sudanas turėjo dar vieną puikią progą, kai Baderas Eldoudas perdavė kamuolį El Bashirui, šis iš baudos aikštelės ribų smūgiavo į vartus, tačiau kamuolys praskriejo virš vartų.

Dar po kelių minučių pavojingai į vartus smūgiavo J.Mulenga bei El Bashiras. Tuo tarpu 85-iąją minutę F.Katongo pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, J.Mulenga galva smūgiavo į vartus, tačiau vartininkas El Moezas puikiai atlaikė šį smūgį.

Rezultatas nepasikeitė ir Zambija iškovojusi triuškinančią pergalę tapo C grupės lydere.