Egiptas pirmenybes Afrikoje pradėjo pergale © Eurofootball.lt
Afrikos Nacijų taurės turnyro nugalėtojos titulą ginanti Egipto rinktinė sėkmingai pradėjo pirmenybes Ganoje, pirmajame mače 4-2 įveikdama Kamerūno reprezentacinę ekipą.

Egiptas 4 - 2 Kamerūnas
14' [1 - 0] Hosny Abdrabou Abdel (iš 11 m. baudinio)
17' [2 - 0] Mohamed Zidan
45' [3 - 0] Mohamed Zidan
51' [3 - 1] Samuel Eto'o
82' [4 - 1] Hosny Abdrabou Abdel
90' [4 - 2] Samuel Eto'o (iš 11 m. baudinio)

Egiptas nuo pat rungtynių pradžios ėmė atakuoti Kamerūno rinktinės vartus. Vartininko Carloso Kameni budrumą jau 3 minutę patikrino Mohamedas Shawky, tačiau, nors smūgis buvo gana stiprus, jam pritrūko tikslumo.

Visgi pirmojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo - jau 14 rungtynių minutę gynėjas Andre Bikey neleistinai sužaidė baudos aikštelėje ir buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį sėkmingai realizavo bei savo komandą į priekį išvedė A.Radou.

17 rungtynių minutę rezultatas tapo jau 2-0, kai Egipto rinktinės puolėjas Mohamedas Zidanas, gavęs perdavimą iš Emado Moteabo, prasiveržė į baudos aikštelę ir ir puikiu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Per likusią kėlinio dalį abi komandos rungtyniavo ramiai ir pavojingesnių progų nesukūrė. Tačiau egiptiečiai prieš pat didžiąją pertrauką sugebėjo dar labiau įtvirtinti savo pranašumą - pasižymėjo tas pats M.Zidanas, kuris sėkmingai suklaidino kelis Kamerūno rinktinės gynėjus bei puikiu, stipriu smūgiu kairiąja koja nukreipė kamuolį į patį vartų kampą.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui Kamerūnas keliskart pavojingai grasino varžovų vartams ir 51 minutę pasiekė savo - Geremi prasiveržė kairiuoju kraštu ir perdavė kamuolį laisvam S.Eto‘o, kuris ir nukreipė jį į vartus.

63 minutę vis tas pats S.Eto‘o turėjo gerą progą pasižymėti, tačiau jo smūgis buvo šiek tiek netikslus.

Vėliau pavojingais bandymais Egipto rinktinės vartininką išbandė Geremi bei Andre Bikey. Tačiau, neišnaudoję progų, kamerūniečiai netrukus turėjo traukti kamuolį iš savo vartų tinklo - puikiu smūgiu iš maždaug 25 metrų antrąjį savo įvartį mače pelnė A.Radou.

Netrukus vėl šansą turėjo Kamerūnas, bet po pavojingo Epalle perdavimo į baudos aikštelę pavojų likvidavo Egipto komandos gynėjai.

Vis dėlto sušvelninti rezultatą jiems pavyko, kai baudos aikštelėje ranka sužaidė Mahmoudas Fathallah ir buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį sėkmingai realizavo antrąjį savo įvartį mače pelnęs Samuel Eto’o.