Dramblio Kaulo Krantas startavo pergalingai © Eurofootball.lt
Pirmadienį Afrikos Nacijų Taurėje prasidėjo kovos ir B grupėje. Pirmieji į mūšį stojo varžovai, kurie tikrai yra verti vienas kito - Nigerijos ir Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai. Minimalią pergalę rezultatu 1-0 šventė „drambliai“.

Nigerija 0 – 1 Dramblio Kaulo Krantas
66‘ [0 – 1] Salomon Kalou

Prasidėjus mačui pirmieji varžovų vartus kiek pavojingiau užpuolė Nigerijos žaidėjai, kai puolėjas ir kapitonas Nwankwo Kanu iš toli mušė virš vartų. Po to sekė Dramblio Kaulo Kranto ataka, bet gynėjo Kolo Toure smūgis iš 25 metrų tikslo nepasiekė, o kitoje aikštės pusėje 11-ąją minutę puolėjas Obafemi Martinsas mušė tiesiai į vartininką Boubacarą Barry.

Gausus Nigerijos fanų būrys buvo priverstas griebtis už galvų, kai Taye Taiwo „šūvis“ iš už baudos aikštelės prieigų sudrebino vartų skersinį. Vėliau sekė atsakomoji „dramblių“ ataka, bet kapitono Didier Drogba atliktas baudos smūgis nesukėlė didesnių problemų vartininkui Austine`ui Ejide.

Pirmąsias 20 minučių aikštėje geriau atrodė Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai, tuo tarpu „erelių“ gretose aktyviausias buvo „Newcastle“ puolėjas O.Martinsas. Nigerija turėjo šansą, kai T.Taiwo skersavo kamuolį į baudos aikštelę, bet puolėjas Aiyegbeni Yakubu galva mušė virš skersinio.

Antrajame kėlinyje vėl geriau atrodė Gerardo Gili treniruojami „drambliai“. Po pakelto kampinio puikią reakciją pademonstravo Nigerijos rinktinės vartų sargas A.Ejide, kojomis atmušęs K.Toure smūgiuotą kamuolį galva. Vėliau jam teko padirbėti stabdant Aruna Dindane`o ataką.

Įpusėjus rungtynėms Dramblio Kaulo Kranto pastangos virto įvarčiu. Londono „Chelsea“ ekipos puolėjas Salomonas Kalou gavo kamuolį kairėje, po to prasimetė jį į dešinę, į kairę, taip „išmaudė“ tris varžovus ir pasiuntęs kamuolį į priešingą nuo vartininko pusę išvedė savo ekipą į priekį.

Vyriausiasis Nigerijos rinktinės treneris iš Vokietijos Berti Vogtsas į aikštę metė šviežias jėgas – „Lokomotiv“ ekipos puolėją Peterį Odemwingie ir „Lazio“ ekipos puolėją Ayodele Makinwa, tačiau ir tai nepadėjo išvengti pirmojo pralaimėjimo šiose pirmenybėse.

Turnyrinė B grupės lentelė:

1. Dramblio Kaulo Krantas 1 1 0 0 1-0 3
2. Malis 0 0 0 0 0-0 0
3. Beninas 0 0 0 0 0-0 0
4. Nigerija 1 0 0 1 0-1 0