Marokas lengvai nugalėjo Namibiją © Eurofootball.lt
Pirmadienį Ganoje vykstančiame Afrikos Nacijų Taurės turnyre A grupėje buvo sužaistos paskutinės pirmojo turo varžybos. Jose Marokas rezultatu 5-1 sutriuškino Namibijos futbolininkus ir tapo grupės lyderiu.

Namibija 1 – 5 Marokas
2‘ [0 – 1] Soufiane Alloudi
5‘ [0 – 2] Soufiane Alloudi
23‘ [1 – 2] Brian Guilbert Brendell
28‘ [1 – 3] Soufiane Alloudi
40‘ [1 – 4] Tarik Sektioui (11 m.)
74‘ [1 – 5] Moncef Zerka

Tik prasidėjus rungtynėms Maroko futbolininkai nieko nedelsdami metėsi į ataką ir įmušė greitą įvartį. Maroune`as Chamakhas gavęs ilgą perdavimą įsiveržė į priešininkų baudos aikštelę ir pataikė į virpstą. Kamuolys atšoko jam po kojomis, atliko perdavimą puolėjui Soufiane`ui Alloudi, kuris iš arti pasiuntė kamuolį į tinklą.

Prireikė laukti vos trijų minučių, kai Marokas padvigubino savo pranašumą. Vis tas pats S.Alloudi „išmaudė“ gynėją Michaelį Piennaarą, po to susidorojo su vartininku Abisia Shiningayamwe ir antrą kartą nukreipė kamuolį į vartus.

Vėliau arti tikslo buvo Youssefas Hadji, kuris laimėjęs oro dvikovą smūgiu galva nesukėlė rimtesnių problemų Namibijos vartų sargui. Vis tik sužaidus kiek daugiau nei 20 minučių jiems pavyko sušvelninti rezultatą. „Hamburg“ klubo žaidėjas Collinas Benjaminas prasiveržęs pro Maroko gynybą atliko perdavimą Brianui Gilbertui Brendelliui, kuris iš 20-ies metro nuotolio privertė kapituliuoti varžovų vartininką.

Namibija, kuriai tai buvo pirmasis įvartis istorijoje pelnytas prieš Maroką, ir toliau žaidė vangiai, ir 28-ąją minutę už tai sumokėjo. „Porto“ saugas Tarikas Sektioui „prasilaužė“ kairiuoju kraštu, atliko perdavimą, kurį galva „uždarė“ S.Allouidi, pasižymėjęs pirmuoju „hat-tricku“ šiame turnyre.

Ir toliau „smūgių lietus“ lydėjo Namibijos vartų sargą A.Shiningayamwe. Pirma iš tolimos distancijos baudos smūgį atliko Safri, po kurio kamuolys buvo nukreiptas už galinės linijos. Vėliau buvo atlaikytas galingas T.Sektioui „šūvis“ iš kairiojo krašto.

Namibija vis sunkiau tvarkėsi su techniškais Maroko žaidėjais, ir 40-ąją minutę už Jamunavandu Ngatjizeko pražangą baudos aikštelėje prieš Michaelį Chretieną arbitras paskyrė 11 metrų baudinį. Prie žymos stojo T.Sektioui, kuris šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į kairįjį apatinį vartų kampą.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė. Namibijai ir toliau sunkiai sekėsi kurti bei stabdyti priešininkų atakas. 70-ąją minutę Y.Hadji smūgis iš 12 metrų pralėkė šalia vartų, ir jį aikštelėj pakeitė „Nancy“ ekipos futbolininkas Moncefas Zerka. Šviežios jėgos suteikė papildomų vaisių, ir po kelių minučių po pakelto kampinio futbolininkas įmušė pirmąjį savo įvartį Maroko rinktinėje.

Po šios triuškinančios pergalės Marokas turi tris taškus ir dėl geresnio įvarčių santykio lenkia čempionato rengėjus Ganos futbolininkus. Trečioje ir ketvirtoje vietoje atitinkamai be taškų yra Gvinėją ir Namibija.

Antrasis A grupės turas prasidės sausio 24-ąją dieną, kai pirmosios ginklus surems Gvinėja su Maroku, o vėlyvosiose rungtynėse Gana išbandys jėgas su Namibija.

Turnyrinė A grupės lentelė:

1. Marokas 1 1 0 0 5-1 3
2. Gana 1 1 0 0 2-1 3
3. Gvinėja 1 0 0 1 1-2 0
4. Namibija 1 0 0 1 1-5 0