"Premier" lygoje - "Everton" pergalė prieš "Wigan" © Eurofootball.lt
Sekmadienį Anglijos "Premier" lygoje sužaistos dvejos 23-ojo turo rungtynės.


***

"%c00261" 1 - 2 Liverpulio "%c00051"
39' [0 - 1] Andrew Johnson
42' [0 - 2] Joleon Lescott
53' [1 - 2] Phil Jagielka (į savo vartus)

Svarbią pergalę iškovojo Liverpulio "Everton", išvykoje rezultatu 2-1 įveikęs "Wigan" ir pakilęs į ketvirtąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Rungtynių pradžioje iniciatyva priklausė šeimininkams, kurie sukūrė keletą puikių progų, tačiau jų išnaudoti nesugebėjo ir pirmojo kėlinio pabaigoje brangiai už tai sumokėjo.

39 minutę gynėjas Titusas Bramble'as bandė atlikti perdavimą vartininkui Chrisui Kirklandui, tačiau kamuolį paspyrė per silpnai ir pirmasis suskubęs puolėjas A.Johnsonas ramiai pasiuntė jį į tinklą.

Negana to, 42 minutę P.Jagielka po kampinio perdavė kamuolį J.Lescottui ir šis iš kelių metrų dar kartą nuginklavo varžovų vartų sargą, padvigubindamas savo ekipos pranašumą.

Tiesa, po didžiosios pertraukos "Wigan" vienuolikei atgimė viltis išplėšti bent lygiąsias, kuomet 53 minutę vartininkas Timas Howardas atmušdamas kamuolį pataikė į savo gynėją P.Jagielką ir taip pats to nenorėdamas sušvelnino skirtumą - 1-2.

Per likusį laiką "Wigan" daug atakavo, bet antrojo įvarčio pelnyti nesugebėjo ir turėjo pripažinti svečių pranašumą.

***

"%c00054" 1 - 1 Londono "%c00248"
8' [0 - 1] Carlton Cole
16' [1 - 1] Darius Vassell

Kitame mače trečią kartą per 15 dienų susitiko "Man City" ir "West Ham". Abiems komandoms teko susidurti akis į akį FA taurės turnyre - pirmoji dvikova baigėsi lygiosiomis, o antrojoje pergalę šventė Mančesterio ekipa.

Šias rungtynes geriau pradėjo svečiai iš Londono, kurie netrukus ir įsiveržė į priekį - po Freddie Ljunbergo perdavimo iš krašto C.Cole'as puikiai susistabdė kamuolį ir įspūdingu smūgiu pasiuntė jį į tinklą, išvesdamas savo komandą į priekį.

Tiesa, neilgam.

Sužaidus trečdalį kėlinio Martinas Petrovas atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur kilus sumaiščiai kamuolys atšoko puolėjui D.Vassellui, o šis iš 7 metrų atstatė pusiausvyrą.

Per likusį rungtynių laiką aikštėje aiškiai dominavo "West Ham". Ypač aktyviu žaidimu išsiskyrė Anglijos jaunimo rinktinės saugas Markas Noble'as.

Tačiau nei vienam iš svečių futbolininkų niekaip nepavyko pralaužti jaunojo "Man City" vartininko Joe Harte'o gynybos. Iš pradžių jis koja atrėmė pavojingą M.Noble'o bandymą , o dar kiek vėliau sureagavo į C.Cole'o smūgį galva.

Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje buvo tylu. Iš šeimininkų atakų galima išskirti tik Rolando Bianchi šūvį iš toli, kuris didesnių problemų svečiams nesukėlė.

Nepaisant viso to, dvikova baigėsi lygiosiomis. Nors iškovotas taškas leido "Man City" ekipai pakilti į penktąją vietą turnyrinėje lentelėje, vos viena pergalė per pastarąsias 6 rungtynes komandos sirgalių neturėtų nuteikti pernelyg optimistiškai.