"Kaunas" privertė pasiduoti Kazachstano čempionus © Eurofootball.lt
Po vakarykščio skaudaus pralaimėjimo Lietuvos čempionas FBK "Kaunas" padarė rimtas išvadas ir sugebėjęs atsitiesti įtikinamai rezultatu 4-2 įveikė Sandraugos taurės turnyro B grupėje po pirmojo turo pirmavusią Aktobės "Aktobe" (Kazachstanas) ekipą.

"Kaunas" 4 - 2 "Aktobe"
15' [1 - 0] Rafael Ledesma
21' [2 - 0] Givi Kvaratskhelia
29' [3 - 0] Aivaras Laurišas
31' [4 - 0] Aleksey Kosolalov (į savo vartus)
65' [4 - 1] Yanko Valkanov (į savo vartus)
84' [4 - 2] Kayrat Ashyrbekov (11m.)

89' Mindaugas Grigalevičius, 90' Linas Pilibaitis (abu "Kaunas") pašalinti iš aikštės

"Kaunas": Kello; Manchkava (78' Zubavičius), Bagužis, Valkanov, Pascalis Mendy; Pilibaitis, Kvaratskhelia (73' Khubutia), Lukša (52' Činikas), Laurišas (46' Kunevičius), Ledesma (63' Fatachovas), Jeršovas (55' Grigalevičius).

Sekmadienį pirmąjį kėlinį su Kazachstano čempione "Aktobe" komanda kauniečiai žaidė kaip iš natų ir 31-ąją minutę jau pirmavo 4-0.

Pirmąjį įvartį "Kaunui" 15 min. pelnė brazilas Rafaelis Ledesma. Po šešių minučių Lietuvos klubo persvarą padidino Givi Kvaracchelija. 29 min. pasižymėjo Aivaras Laurišas, o po dviejų minučių varžovai patys nukreipė kamuolį į savo vartus.

Kazachstano čempionai abu įvarčius pelnė antrajame kėlinyje - į savo vartus įsimušė Yanko Valkanovas, o vieną varžovai įmušė nuo 11 metrų žymos. Iš viso į "Kauno" ekipos vartus teisėjas skyrė du 11 metrų baudinius, bet vieną iš jų atrėmė "Kauno" vartininkas Marianas Kello.

Tiesa, "Kaunas" neapsiejo be nuostolių ir rungtynes baigė be dviejų futbolininkų. 89 min. iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas puolėjas Mindaugas Grigalevičius, o 90 min. dėl tos pačios priežasties aikštę turėjo palikti saugas Linas Pilibaitis. Šeštadienio mače toks pat likimas buvo ištikęs brazilą Rafaelį Ledesmą.

"Pirmajame kėlinyje mūsiškiai žaidė labai gerai. Verti pagyrimo Rafaelis Ledesma, Givis Kvaracchelija, Vytautas Lukša. Tiesą sakant, puikiai žaidė visa komanda. Vyrai ir gerai puolė, ir užtikrintai gynėsi. Po pertraukos "Kauno" futbolininkai truputį atsipalaidavo, gynėjai neišvengė klaidų. Antrajame kėlinyje neblogai atrodė ir "Aktobe". Galiu pasakyti, kad šiandien mes rungtyniavome geriau nei vakar", - sakė "Kauno" vyriausiojo trenerio asistentas Darius Gvildys.

Pasak jo, "Chazar" ir "Aktobe" panašaus meistriškumo komandos, tačiau vakar rungtynių baigčiai labai atsiliepė R.Ledesmos pašalinimas.

Tuo tarpu antrajame B grupės mače Lenkoranės "Chazar" tik antrajame kėlinyje palaužė pirmąją turnyro dieną sutriuškintus Tursun Zadės "Regar-Tadaz" futbolininkus ir nelengvai nugalėjęs rezultatu 2-1 tapo grupės lyderiu.

Kitas rungtynes kauniečiai žais antradienį su "Regar-Tadaz" ekipa.

B grupės turnyrinė lentelė
(Vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)
1. Khazar 2 2 0 0 5-1 6
2. Aktobe 2 1 0 1 7-4 3
3. Kaunas 2 1 0 1 4-5 3
4. Regar-Tadaz 2 0 0 2 1-7 0