"Fiorentina" ir "Genoa" šventė pergales © Eurofootball.lt
Šeštadienį aukščiausioje Italijos lygoje įvyko dvejos rungtynės. Nelengvas pergales iškovojo „Fiorentina“ ir „Genoa“ klubai, įveikę atitinkamai „Torino“ ir „Atalanta“.

„Fiorentina“ namuose po sunkios kovos rezultatu 2-1 palaužė „Torino“ ekipą. Florencijos ekipa išsiveržė į priekį 45 minutę, kuomet Adrianas Mutu uždirbo savo ekipai 11 metrų baudinį. Jo mušti atsistojęs Christianas Vieri pelnė 200-ajį savo įvartį Italijos „Serie A“ lygoje. Tačiau 58 minutę rezultatas netikėtai tapo lygus. Svečiai turėjo pirmają savo progą įmušti įvartį ir dėka puikių australo Vincenzo Grellos veiksmų „Torino“ atstatė rungtynėse pusiausvyrą. Visgi rungtynes šeimininkams išgelbėjo Adrianas Mutu, dar kartą uždirbęs 11 metrų baudinį ir šįsyk pats jį sėkmingai realizavęs.

Kitose rungtynėse „Genoa“ sugebėjo atsitiesti ir namuose įveikti „Atalanta“ klubą rezultatu 2-1, nors net tris kartus svečių smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą. 67 minutę šeimininkų gynėjas Abdoulay Konko suklydo ir savo komandos baudos aikštelėje pargriovė varžovą. Teisėjas skyrė 11 metrų baudinį „Atalanta“ naudai ir Cristiano Doni išvedė savo ekipą į priekį. Visgi vos po 6 minučių šeimininkai sugebėjo išlyginti rezultatą dėka Marco Borriello įvarčio, o 84 minutę pergalingą įvartį pelnė Lucho Figueroa. Rungtynėms baigiantis neatlaikė „Atalanta“ trenerio Luigi Del Neri nervai ir jis už ginčus su teisėjais buvo priverstas palikti aikštę.

Šeštadienio rungtynių rezultatai:

„Fiorentina“ 2 – 1 „Torino“
45‘ [1 – 0] Christian Vieri (11m)
57‘ [1 – 1] Vincenzo Grella
76‘ [2 – 1] Adrian Mutu (11m)

„Genoa“ 2 – 1 „Atalanta“
67‘ [0 – 1] Cristiano Doni (11m)
73‘ [1 – 1] Marco Borriello
84‘ [2 – 1] Lucho Figueroa