23 turas: Lyderių pergalės "Premier" lygoje © Eurofootball.lt
Šeštadienį Anglijos „Premier“ lygos pirmenybėse buvo sužaistos septynerios 23-iojo turo varžybos. Jose pergales mačo pabaigoje išplėšė „Man Utd“ ir „Chelsea“, „Arsenal“ lengvai susidorojo su „Fulham“, „Portsmouth“ įveikė „Derby“, „Tottenham“ nugalėjo „Sunderland“, o du mačai pasibaigė lygiosiomis.

Čempionų titulą ginantis „Man Utd“ klubo šį kartą laukė tikrai nelengvas pasivaikščiojimas išvykoje prieš gan kietą riešutą „Reading“ klubą. Sero Alekso Fergusono auklėtiniai nieko nelaukdami iš karto ėmė pulti savo varžovus, ir sužaidus vos 40 sekundžių iškilo pirmasis pavojaus signalas prie šeimininkų vartų, kai porą klaidinančių judesių atlikęs saugas Cristiano Ronaldo smūgiavo greta virpsto.

Prabėgus dešimčiai minučių Portugalijos rinktinės žvaigždė dar kartą pagrasino Marcuso Hahnemanno ginamiems vartams, kai gavęs kamuolį nestabdydamas jį galinai pasiuntė virš vartų. Po poros minučių argentinietis Carlosas Tevezas sienele susižaidė su Wayne`u Rooney, bet į jo smūgį sureagavo „Reading“ vartų sargas iš JAV.

Įpusėjus pirmajam kėliniui „United“ futbolininkai turėjo bene realiausią progą išsiveržti į priekį. Po teisėjo paskirto baudos smūgio iniciatyvos jį realizuoti ėmėsi saugas Owenas Hargreavesas, kuris tiksliu smūgiu siuntė kamuolį į viršutinį vatų kampą, tačiau M.Hahnemannas puikiu šuoliu pirštų galais nukreipė jį už galinės linijos.

Po pertraukos svečiai nesiruošė mažinti apsukų. Po valo Ryano Giggso atlikto baudos smūgio kamuolį toliau nuo vartų numušė M.Hahnemannas, ir kamuolys pataikęs į puolėją Dave`ą Kitsoną galėjo atsidurti vartuose, bet tam kelią užkirto smūgiu per save kamuolį iš vartų linijos išmušęs gynėjas Kalifa Cisse.

60-ąją minutę „Reading“ vartininkas labai toli išmušė kamuolį, kuris peršokęs net N.Vidičių atsidūrė po D.Kitsono kojomis, bet šio bandymas permesti jį per „raudonųjų velnių“ vartų sargą Edwiną van der Sarą buvo nesėkmingas.

Sužaidus 77 minutes galiausiai šeimininkų gynybos siena buvo pralaužta. C.Tevezas „įmetė“ kamuolį į baudos aikštelę, ir jį ore pasigavęs Anglijos rinktinės puolėjas Wayne`as Rooney vienu lietimu pasiuntė jį į tolimąjį apatinį vartų kampą.

Po praleisto įvarčio „Reading“ bandė gelbėti situaciją, bet saugo Jameso Harperio smūgis buvo netikslus. Tuo tarpu „Man Utd“ paskutinėmis kėlinio minutėmis sugebėjo įtvirtinti pergalę šiame mače, kai C.Ronaldo tiksliu smūgiu nubraukė visas šeimininkų viltis.

Kitose varžybose Londono derbyje „Fulham“ namuose priėmė „Arsenal“. Sužaidus 19 minučių krito pirmasis įvartis į šeimininkų vartus. Tomašas Rosicky kairiame krašte atidavė kamuolį Gaeliui Clichy, šis atliko skersą į baudos aikštelę, kur puolėjui Emanueliui Adebayorui nesutrukdė net du gynėjai buvę šalia galva nukreipti kamuolį į tinklą.

Arseneąp Wengero auklėtiniai šiame mače dominavo. Du kartus ispanas Cescas Fabregasas siuntė kamuolį virš vartų, arti savo antrojo įvarčio buvo ir Togo rinktinės puolėjas E.Adebayoras.

Artėjant pirmajam kėliniui prie pabaigos „Fulham“ atsilikino jau dviejų įvarčių persvara. Baltarusijos rinktinės žvaigždė Alexandras Hlebas iš dešiniojo krašto skersavo į baudos aikštelę, kur jos „antrajame aukšte“ vėl „karaliavo“ E.Adebayoras, antrą kartą nepalikęs jokių šansų Antti Niemi.

Antrajame kėlinyje sužaidus keturias minutes svečiai galėjo dar labiau atitrūkti nuo „Fulham“, kai tris žaidėjus „išmaudęs“ kroatų kilmės brazilas Eduardo da Silva perdavė kamuolį T.Rosciky, bet šis įsigudrijo pataikyti į virpstą.

„Arsenal“ žaidė lyg „ant bangų“. Po puikaus A.Hlebo perdavimo C.Fabregasas mušė greta vartų, o 81-ąją minutę paskutinę vinį į „Fulham“ karstą po E.da Silva perdavimo „įkalė“ čekas T.Rosicky.

Taip pat nelengva buvo kitam Londono klubui „Chelsea“, kuris išvykoje tik mačo pabaigoje sugebėjo rezultatu 1-0 palaužti „Birmingham“ komandos pasipriešinimą. Rungtynėse pradėjo dominuoti svečiai ir rodėsi, kad Steve`o Bruce`o auklėtinai rungtyniauja išvykoje.

Vis tik šansų Birmingemo ekipa turėjo. Puolėjas Garry O‘Connoras galėjo geriau sužaisti viename epizode, Olivier Kapo smūgis galva nesukėlė rimtesnių problemų „Chelsea“ vartų sargui Petrui Čechui.

Traumą patyrusį Shauną Wrightą-Phillipsą aikštėje pakeitė puolėjas iš Peru Claudio Pizarro, ir netrukus gynėjas Alexas galva mušė šalia vartų. Bet įpusėjus kėliniui „Chelsea“ vos patys nesusikūrė sau kuriozinio įvarčio, kai P.Čechas išmušinėdamas kamuolį pataikė į Camerono Jerome`o galvą, po kurio smūgio kamuolys pralėkė greta virpsto.

Po pertraukos puikų šansą iššvaistė „Birmingham“ komandos saugas iš Švedijos Sebastianas Larssonas, kuris po netikėto O.Kapo perdavimo smūgiavo pro šalį. Kitoje aikštės pusėje puolėjas Nicolas Anelka taip ir nepavyko įmušti savo pirmojo įvarčio „Chelsea“ komandoje, kadangi atsidūręs vienas prieš vartininką Maiką Taylorą nesugebėjo jo pergudrauti.

„Birmingham“ į kovos lauką metė iš „Everton“ įsigytą puolėją iš Škotijos Jamesą McFaddeną, kuris iš karto pagyvino žaidimą ir turėjo progą, bet jo smūgį atlaikė P.Čechas. Vis tik 79-ąją minutę po gynėjo Juliano Belletti pakelto kampinio C.Pizarro sugebėjo galva pasiųsti kamuolį į vartus ir taip atnešti tris svarbius taškus.

Anglijos „Premier“ lygos šeštadienio rungtynių statistika:

„%c00048“ 0 – 1 Londono „%c00042“
79‘ [0 – 1] Claudio Pizarro

„%c00056“ 1 – 1 „%c00053“
13‘ [0 – 1] David Wheater
75‘ [1 – 1] Matt Derbyshire

Londono „%c00044“ 0 – 3 Londono „%c00041“
19‘ [0 – 1] Emmanuel Adebayor
38‘ [0 – 2] Emmanuel Adebayor
81‘ [0 – 3] Tomas Rosicky

„%c00057“ 3 – 1 „%c00338“
4‘ [0 – 1] Lewin Nyatanga
38‘ [1 – 1] Benjani Mwaruwari
42‘ [2 – 1] Benjani Mwaruwari
55‘ [3 – 1] Benjani Mwaruwari

„%c00315“ 0 – 2 „%c00040“
77‘ [0 – 1] Wayne Rooney
90‘ [0 – 2] Cristiano Ronaldo

Londono „%c00052“ 2 – 0 „%c00260“
2‘ [1 – 0] Aaron Lennon
90‘ [2 – 0] Robbie Keane

„%c00046“ 0 - 0 „%c00050“