"Kaunas" Sandraugos taurėje startavo pralaimėjimu © Eurofootball.lt
Lietuvos čempionas FBK "Kaunas" itin nesėkmingai pradėjo Sandraugos taurės turnyrą Sankt Peterburge - pirmajame susitikime rezultatu 0-3 pralaimėta Azerbaidžano čempionui Lenkoranės "Khazar".

"Khazar" 3 - 0 "Kaunas"
49' [1 - 0] Rusland Poladov
51' [2 - 0] Zaur Ramazanov
67' [3 - 0] Diego

34' Rafael Ledesma ("Kaunas") pašalintas iš aikštės

"Kaunas": Marian Kello; Pascal Mendy, Mindaugas Bagužis, Yanko Valkanov, Nukri Manchkava; Aivaras Laurišas, Givi Kvaratskhelia, Fernando Screpis, Vytautas Lukša; Mindaugas Grigalevičius, Rafael Ledesma.

Padėtį kauniečiai susikomplikavo 34 minutę, kai antrą geltoną gavęs Lietuvos klubo lyderis Rafaelis Ledesma buvo priverstas palikti aikštę ir privertė komandos draugus baigti kėlinį dešimtyje.

Pirmoje antrojo kėlinio pusėje "Khazar" pasinaudojo savo kiekybine persvara ir vieną po kito pelnė tris įvarčius. 49 minutę įmušė Ruslandas Poladovas, dar po dviejų minučių pasižymėjo Zauras Ramazanovas, o kauniečių triuškinimą 67 minutę baigė Diego - rezultatu 3-0 nugalėjo Azerbaidžano ekipa.

"Varžovų komandos nepavadinčiau labai stipria. "Khazar" futbolininkus "Kaunas", jei žaistų optimalios sudėties, sugebėtų įveikti. Rungtynių baigčiai didelės įtakos turėjo tai, kad iš aikštės už antrą geltoną kortelę dar pirmajame kėlinyje buvo išvytas "Kauno" legionierius iš Brazilijos Rafaelis Ledesma. Mūsiškiai turėjo keletą gerų progų pelnyti įvartį, bet jų neišnaudojo", - oficialiai "Kauno" svetainei sakė komandos vyriausiojo trenerio asistentas Darius Gvildys.

Pasak D.Gvildžio, žaidėjus iš vėžių išmušė antrojo kėlinio pradžioje praleisti įvarčiai.

Galimybę atsitiesti "Kaunas" turės jau rytoj (sekmadienį) svarbiose rungtynėse su "Aktobe", o antradienį Lietuvos čempionai susitiks su "Regar-Tadaz".

Kitose B grupės rungtynėse Aktobės "Aktobe" (Kazachstanas) net 5:0 sutriuškino Tursun Zadės "Regar-Tadaz" (Tadžikistanas) ir išsiveržė į lyderius.

C grupėje pergales iškovojo "Ventspils" (Latvija) ir Rustavio "Olimpi" (Gruzija) klubai, A grupėje - Talino "Levadia" (Estija) ir Sankt Peterburgo "Zenit" (Rusija) antroji komanda. D grupėje Borisovo BATE (Baltarusija) ir Jerevano "Banants" (Armėnija) dvikova baigėsi lygiosiomis, o Taškento "Pachtakor" (Uzbekistanas) įveikė Kijevo "Dinamo" (Ukraina) dublerius.