"Žalgiris" draugiškame mače nugalėjo "Šiaulius" © Eurofootball.lt
Šeštadienį Vilniaus "%c00032" kontrolinėse rungtynėse 2-0 (0-0) nugalėjo "Šiaulių" komandą. "Sportimos" manieže įvarčius pelnė legionierius iš Moldovos Julianas Bursukas (75 min.) ir Arvydas Veikutis (87 min.).

Rungtynes aktyviomis atakomis pradėję žalgiriečiai per pirmąsias 15 minučių susikūrė dvi realias progas įvarčiams, bet baigiamiesiems smūgiams stigo tikslumo. 18-ą minutę per susidūrimą su šiauliečių vartininku kelio traumą patyrė jaunasis žalgiriečių puolėjas Erlandas Šiaulys. Pernai sostinės "Geležinio vilko" komandai atstovavęs A.Šiaulys šalies II lygoje įmušė 21 įvartį.

Po pertraukos iniciatyva ir toliau priklausė vilniečiams, nors pavojų prie šiauliečių vartų pavykdavo sukurti ne itin dažnai. 75-ą minutę meistriškumu pasižymėjo J.Bursukas, iš 18 metrų nuotolio taikliai smūgiavęs į apatinį vartų kampą. 87-ą minutę komandos kapitono Igorio Morino pradėtą, o Artūro Steško pratęstą ataką užbaigė A.Veikutis, iš baudos aikštelės vidurio šaltakraujiškai pasiuntęs kamuolį į vartus.

"Žalgirio" sudėtyje dar nebuvo puolėjo iš Makedonijos Cvetano Čurlinovo, bet jis jau baigė susitvarkyti vizą ir ateinančią savaitę sugrįš į Vilnių. Buvęs "Žalgirio" saugas Virmantas Lemežis pasirašė kontraktą su "Vėtra".

"Žalgirio" antroji sudėtis šiauliečius įveikė 1-0 (0-0). Įvartį antrojo kėlinio viduryje įmušė Donatas Remėza. Žalgiriečiai galėjo laimėti didesniu rezultatu, bet 80 min. Ervinas Kvitkauskas nerealizavo 11 metrų baudinio.

Ateinantį šeštadienį žalgiriečiai "Sportimos" manieže taip pat dviem sudėtimis žais su Daugpilio "Dinaburg" iš Latvijos.