F.Rijkaardas: "Pinto gaus šansą pasireikšti aikštėje" © Eurofootball.lt
"%c00006" vyriausiasis treneris Frankas Rijkaardas neslėpė džiaugsmo klubui įsigijus patyrusį Vigo "Celta" ekipos vartininką Pinto (%p01225) bei patikino, jog greitai suteiks naujokui galimybę pasireikšti aikštėje.

Pinto buvo pristatytas Ispanijos spaudai penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje.

"Esu patenkintas, jog sudarėme kontraktą su tokiu patyrusiu žaidėju, kuris gali taip pat puikiai rungtyniauti startinėje sudėtyje, kaip ir būti atsarginiu vartininku. Tačiau Pinto atvyko čia ne tik stebėti rungtynių nuo atsargini žaidėjų suolelio, bet ir žaisti",- džiaugėsi Katalonijos klubo strategas.

F.Rijkaardas taip pat teigė, kad naujasis vartų sargas gali būti registruotas jau šio sekmadienio "Barcelona" ekipos rungtynėms su Santandero "Racing" klubu, tačiau viskas priklausys ir nuo pačio Pinto savijautos.

Ispanijos grandai domėjosi ne tik buvusiu "Celta" vartų sargu, tačiau ir kitas futbolininkais. Vis dėlto vienas Ispanijos vicečempionų vadovų Aitoras Begiristainas patikino, jog Pinto buvo pagrindinis kandidatas.

Tą patį oficialiai "Barcelona" ekipos interneto svetainei teigė ir klubo vartininkų treneris Juanas Carlosas Unzue: "Mes apsistojome ties Pinto, nes tai buvo geriausias įmanomas variantas.

"Manau, kad šis vartininkas gali patikimai ginti mūsų vartus. Be to, Pinto turi daug patirties rungtyniaudamas tiek Ispanijoje, tiek Europos taurių turnyruose. Štai kodėl, mano nuomone, jis yra pajėgus susitvarkyti su visu spaudimu ir atsakomybe, kurie dabar jį slegia ",-pasitikėjimą Pinto išreiškė J.C.Unzue.

"Barcelona" ekipos vartininkų treneris taip pat tiki, jog naujasis Pinto susitaikys su atsarginio vartininko role: "Jis turbūt supranta, jog Victoras Valdesas yra ir liks pagrindiniu mūsų komandos vartininku. Nepaisant to, tikiu kad Pinto sunkiai dirbs, kad prireikus galėtume tikėtis iš jo patikimo žaidimo",-užbaigė J.C.Unzue.