Arabai siekia perimti "Liverpool" klubo valdymą © Eurofootball.lt
Dubajaus (Jungtiniai Arabų Emyratai) konsorciumas DIC siūlo "%c00045" savininkams amerikiečiams George'ui Gillettui ir Tomui Hicksui už įspūdingą 350 milijonų svarų sterlingų sumą parduoti turimas akcijas.

Milijardieriai iš Arabijos legendinę Anglijos ekipą siekė perimti ir pernai, tačiau tuomet kovą laimėjo būtent minėti amerikiečiai. Nepaisant to, DIC niekuomet taip ir neatsižadėjo savo ketinimų ir toliau bando perimti klubo valdymą.

T.Hicksas ir G.Gillettas šiuo metu siekia gauti paskolą, kuria padengtų 219 milijonų svarų 2007 metų vasarį kainavusį "Liverpool" perėmimą, naujų futbolininkų įsigijimą bei naujojo stadiono projektavimą.

DIC pasiūlymas dabartiniams savininkams būtų finansiškai pelningas, mat jie abu uždirbtų bent po keliasdešimt milijonų, tačiau iki šiol amerikiečiai tokią galimybę griežtai neigė.

Visgi neatmetama, jog jų nuomonė gali pasikeisti, nes pastaruoju metu T.Hicksas ir G.Gillettas susilaukė aršios klubo sirgalių kritikos dėl nesusikalbėjimo su vyriausiuoju treneriu Rafaeliu Benitezu ir sunkiai sveiku protu suvokiamų preliminarių derybų už ispano nugaros su kitu strategu vokiečiu Jurgenu Klinsmannu.

Pastarajame Liverpulio ekipos Anglijos taurės mače su "Luton" garsiojoje "The Kop" tribūnoje buvo ne vienas plakatas, raginantis DIC imtis veiksmų ir perimti klubo valdymą iš nebemėgstamų amerikiečių.