"Barcelona" pergalė ir "Sevilla" lygiosios taurėje © Eurofootball.lt
Antradienį buvo sužaisti pirmi trys Ispanijos Karaliaus taurės (Copa del Rey) šešioliktfinalio susitikimai. Įtikinamą pergalę svečiuose prieš trečiosios lygos "Alcoyano" vienuolikę rezultatu 3-0 iškovojo "Barcelona", tačiau su toje pačioje lygoje žaidžiančia "Denia" svečiuose "Sevilla" sužaidė tik lygiosiomis 1-1.

"Barcelona" išsiveržė į priekį pirmojo kėlinio viduryje, kai po puikaus Eiduro Gudjohnseno ir Xavi žaidimo pasižymėjo prancūzas Thierry Henry. Nors favoritams niekaip nesisekė padidinti savo persvaros, du įvarčiai į "Alcoyano" vartus krito paskutinėmis minutėmis: iš pradžių nuo 11 metrų žymos pasižymėjo E.Gudjohnsenas, o paskutinę rungtynių minutę pasižymėjo jaunasis Bojanas Krkičius.

"Alcoyano" rungtynes baigė devyniese, kadangi per paskutiniąsias dešimt minučių dviems žaidėjams buvo parodytos raudonos kortelės.

Ši pergalė kiek sumažino spaudimą Frankui Rijkaardui, kuris pastaruoju metu susilaukė daug kritikos dėl prastos formos rungtyniaujant svečiuose - šeštadienį "Barcelona" svečiuose 2-0 pralaimėjo Madrido "Getafe" vienuolikei.

Tuo tarpu "Sevilla" Karaliaus taurėje sekėsi ne taip gerai - išsiveržę į priekį 75 minutę po Ernesto Chevantono įvarčio Sevilijos futbolininkai už galvų griebėsi jau po kelių minučių, kai Pablo Vidalis galva išlygino rezultatą.

Paskutinėse antradienį vykusiose rungtynėse Bilbao "Athletic" teko smarkiai paplušėti, kad panaikintų antrojo diviziono "Hercules" dviejų įvarčių persvarą po pirmojo kėlinio ir svečiuose iškovotų lygiąsias 2-2. Tiesa, tai Baskijos klubui padaryti padėjo pirmojo kėlinio pabaigoje "Hercules" žaidėjo gauta raudona kortelė.

Trečiadienį žaidžiami dar šeši pirmieji susitikimai, o likusios 7 dvikovos buvo nukeltos į gruodį dėl į rinktines išvykusių žaidėjų.

Atsakomosios dvikovos bus žaidžiamos sausio 2 dieną.

Ispanijos Karaliaus taurės šešioliktfinalio pirmųjų antradienio rungtynių statistika

"Denia" (III divizionas) 1 - 1 "Sevilla"
75` [0 - 1] Javier Ernesto Chevanton
77` [1 - 1] Pablo Vidal

"Alcoyano" (III) 0 - 3 "Barcelona"
25` [0 - 1] Thierry Henry
90` [0 - 2] Eidur Gudjohnsen (11 m.)
90+2` [0 - 3] Bojan Krkič

83` iš aikštės pašalintas Baixauli ("Alcoyano")
90` iš aikštės pašalintas Carrion ("Alcoyano")

"Hercules" (II) 2 - 2 Bilbao "Athletic"
9` [1 - 0] Llera
36` [2 - 0] Camara
71` [2 - 1] Fernando Llorente
78` [2 - 2] Asier Del Horno

37` iš aikštės pašalintas Sendoa ("Hercules")

Trečiadienį žaidžiami susitikimai
"Pontevedra" (III) - "Zaragoza"
"Las Palmas" (II) - "Villarreal"
"Malaga" (II) - "Racing Santander"
"Xerez" (II) - Huelvos "Recreativo"
Valensijos "Levante" - "Almeria"
"Valladolid" - "Murcia"