L.Thuramas: "Pasitrauksiu jei nepateksime į Europos čempionatą" © Eurofootball.lt
"%c00006" ekipos gynėjas Lilianas Thuramas (%p01439) pranešė, jog pakartotinai pasitrauks iš Prancūzijos nacionalinės rinktinės, jeigu ši nepateks į kitais metais vyksiantį Europos futbolo čempionatą. Prancūzija šiuo metu pirmauja savo atrankos į Europos futbolo čempionatą grupėje.

Prancūzų futbolininkams norint užsitikrinti kelialapį į Europos čempionato pagrindinį turnyrą reikia iškovoti bent vieną tašką lapkričio 21 dieną išvykoje vyksiančiose rungtynėse su Ukraina.

"Ukraina gali būti mano nuotykio pabaiga. Kažkada turi būti paskutinis mačas, bet tikiuosi, jog tai nebus mačas su Ukraina. Laimėti Europos futbolo čempionatą, tai būtų daug geriau",- teigė prancūzų dienraščiui "Le Parisien" L.Thuramas.

Prancūzija taip pat gali įveikti atrankos barjerą ir pralaimėjusi Ukrainoje, tačiau Škotija namie turėtų pralaimėti Italijai. Vis dėlto 35 metų gynėjas nieko nenori patikėti į kitų rankas: "Jeigu mes nepateksime į Europos čempionatą - viskas baigta".

Dabartinis "Barcelona" žaidėjas debiutavo Prancūzijos rinktinėje kartu su legendiniu prancūzų futbolininku Zinedinu Zidanu. Jo debiutas įvyko 1994 metų rugpjūčio 17 dieną rungtynėse su Čekijos rinktine. Taip pat jis buvo vienas pagrindinių komandos žaidėjų, kuri laimėjo 1998 Pasaulio čempionatą ir 2000 metų Europos čempionatą.

L.Thuramas pasitraukė iš Prancūzijos rinktinės, kai ji buvo eliminuota ketvirtfinalyje 2004 metų Europos čempionate. Vis dėlto, kai prancūzų rinktinė bandė prasibrauti į 2006 metų Pasaulio čempionatą L.Thuramas ir Z.Zidanas grįžo į rinktinę ir padėjo jai pasiekti Pasaulio čempionato finalą.

Prancūzija penktadienį žais draugiškas rungtynes su Maroko rinktine "Stade de France" stadione ir tada L.Thuramas turės galimybę atstovauti savo šaliai jau 135-ąjį kartą.