M.Kaliničenka šįmet aikštėje daugiau nebepasirodys © Eurofootball.lt
Rusijos „Premier“ lygos vicečempiono sostinės Maskvos „%c00114“ klubo saugas iš Ukrainos Maksimas Kaliničenka (%p04421) paskutiniame čempionato ture susižeidė dešiniojo kelio kryžminius raiščius ir šiemet į aikštę nebeišbėgs.

28-erių metų futbolininkas traumą patyrė paskutiniame Rusijos pirmenybių 30-ajame ture 2-1 laimėtose varžybose prieš kitą Maskvos komandą „%c00110“. Jis padėjo „spartakiečiams“ užimti 2-ąją vietą ir per 22-ejas rungtynes pelnė tris įvarčius.

Vis dėlto pastaruoju metu gerą sportinę formą demonstravęs saugas turės praleisti paskutines trejas „Spartak“ ekipos rungtynes UEFA Taurėje bei Ukrainos rinktinės 2008 metų Europos čempionato B grupės atrankos mačus su Lietuva ir Prancūzija.

Be jo, Stanisalvo Čerčesovo vadovaujamoje „Spartak“ komandoje traumuoti yra saugai Vladimiras Bystrovas ir legionierius iš Moldovos Sergejus Kovalčiukas, Čekijos rinktinės gynėjas Martinas Jiranekas ir vartininkas iš Lenkijos Wojciechas Kowalewskis.

Kol kas Maskvos klubas UEFA Taurės turnyre tėra sužaidęs vienerias varžybas, kurias rezultatu 2-1 laimėjo prieš Vokietijos Bundesligos Leverkuzeno „%c00008“ ekipą. Sekantį savo mačą rusai žais lapkričio 29-ąją dieną su Prahos „%c00136“ klubu.