I.Deduros įvartis padėjo "Spartak" iškovoti pergalę derbyje © Eurofootball.lt
Nenumaldomai artėjant Rusijos čempionato finišo tiesiajai šeštadienį buvo sužaistos trejos 27-ojo turo varžybos. Maskvos derbyje „Spartak“ nugalėjo „Moskva“, CSKA minimaliu rezultatu šventė pergalę prieš „Tom“, o „Lokomotiv“ išsigelbėjo nuo pralaimėjimo mače su „Luch-Energia“.

Šiandien vidudienį „Lužnikų“ stadione, kur Rusijos nacionalinė rinktinė sugebėjo rezultatu 2-1 nugalėti Anglijos rinktinės futbolininkus, vietos „Spartak“ Maskvos derbyje susikovė su „Moskva“ ekipa.

Jau pačiose pirmosiose rungtynių akimirkose viskas apsivertė aukštyn kojom. 14-ąją minutę „Moskva“ gynėjas Pablo Barrientosas prasižengė prieš Andrejų Ivanovą ir po Maksimo Kaliničenkos atlikto baudos smūgio galva kamuolį į vartus nukreipė šį trečiadienį po trejų metų pertraukos vėl Lietuvos nacionalinei rinktinei atstovavęs gynėjas Ignas Dedura.

Bet prabėgus vos dviems minutėms abiejų ekipų žaidėjai prieš save išvydo raudonas korteles - jos buvo parodytos P.Barrientosui už grubų žaidimą prieš A.Ivanovą ir I.Dedurai, kuris pats šoko aiškintis santykių su varžovų ekipos legionieriumi iš Argentinos.

Bet 21-ąją minutę svečiams pavyko išlyginti rezultatą. „Spartak“ vartų sargas Stipe Pletikosa suklydo atmušdamas kamuolį priešais save ir prie jo pirmasis suskubęs puolėjas iš Argentinos Maxi Lopezas pelnė trečiąjį savo įvartį Rusijos čempionate.

Iki pat pirmojo kėlinio pabaigos iniciatyva priklausė „Spartak“ žaidėjams, kurie galėjo vėl persverti rezultatą savo naudai. 31-ąją minutę galingą kapitono Jegoro Titovo smūgį atrėmė „Moskva“ vartininkas Jurijus Ževnovas, o po keturių minučių ukrainietis M.Kaliničenka baudos smūgiu pataikė į skersinį.

Iš karto po pertraukos abidvi komandos sukūrė pavojingus momentus prie varžovų vartų. Iš pradžių pergalę Rusijos rinktinei mače su Anglija atnešęs puolėjas Romanas Pavliučenka iš arti smūgiavo pro šalį, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje M.Lopezas būdamas idealioje pozicijoje smūgiavo tiesiai S.Pletikosai į rankas.

Išvaryto I.Deduros poziciją aikštėje užėmęs brazilas Antonio Žederas po pakelto kampinio ir antro rezultatyvaus perdavimo M.Kaliničenka 61-ąją minutę atstatė „Spartak“ pranašumą.

76-ąją minutę „spartakiečių“ vartininkas reabilitavosi už pirmąjį įvartį, atmušdamas labai sunkų Isaaco Okoronkwo smūgį. Jau 90-ąją minutę po keitimo pasirodęs „Moskva“ puolėjas iš Argentinos Hectoras Bracamonte išėjo vienas prieš S.Pletikosa, tačiau net nebandė pergudrauti vartininko ir mušė tiesiai jam į rankas.

„Neįmuši tu – įmuša tau“. Šią nerašytą futbolo taisyklę „Moskva“ ekipai priminė dar vienas „Spartak“ brazilas Vellitonas, kuris kontratakos metu įtvirtino pergalę Stanislavo Čerčesovo treniruojamai „Spartak“ komandai.

Kitose rungtynėse Tomsko „Tom“ susikovė su Maskvos CSKA. „Armiečiai“ pirmą kartą šiais metais šventė pergalę išvykoje, nugalėdami savo varžovus rezultatu 1-0. Startinėje sudėtyje po ilgos pertraukos galiausiai žaidė ir saugas Danielis Carvalho.

Būtent po šio brazilo atlikto baudos smūgio 45-ąją minutę vienas rezultatyviausių „Tom“ žaidėjų makedonietis Goranas Maznovas, kuris per pastarąsias trejas rungtynes buvo pelnęs šešis įvarčius, šį kartą pasiuntė kamuolį ne į priešininkų, o į savus vartus.

Paskutinėse dienos rungtynėse Maskvos „Lokomotiv“ išsigelbėjo nuo pralaimėjo mače su Vladivostoko „Luch-Energia“. Jau sužaidus 4 minutes svečiai išsiveržė į priekį. Tiksliai smūgiavo Levanas Gvazava. Bet likus žaisti 8 minutes „geležinkeliečių“ atakų lyderis Dmitrijus Syčiovas išplėšė tašką savo komandai.

Šeštadienio Rusijos „Premier“ lygos rezultatai:

Maskvos „%c00114“ 3 – 1 „%c00118“
14‘ [1 – 0] Ignas Dedura
21‘ [1 – 1] Maxi Lopez
61‘ [2 – 1] Antonio Geder
90‘ [3 – 1] Soares Velliton

16‘ Ignas Dedura („Spartak“), Pablo Barrientos („Moskva“) pašalintas iš aikštės

Tomsko „%c00221“ 0 – 1 Maskvos %c00072
45‘ [0 – 1] Goran Maznov (į savus vartus)

Deividas Šemberas (CSKA) rungtynėms registruotas nebuvo dėl traumos

Maskvos „%c00075“ 1– 1 Vladivostoko „%c00287“
4‘ [0 – 1] Levan Gvazava
82‘ [1 – 1] Dmitri Sychev