32-ojo "A lygos" turo apžvalga © Eurofootball.lt
Pasibaigus pertraukai dėl rinktinės rungtynių, sekmadienį futbolininkai vėl kibs į darbą kovodami savo klubuose. Spalio 21 dieną bus sužaistos ketverios 32-ojo „A lygos“ turo rungtynės. Šiame ture laukia net du itin intriguojantys mačai: Panevėžyje „Ekrano“ ir „Žalgirio“ ekipų futbolininkai kausis dėl trečiosios pozicijos, o laikinojoje sostinėje susitiks du čempionato lyderiai „Kaunas“ ir „Sūduva“. Kitose rungtynėse Vilniaus „Vėtra“ namuose priims „Šilutę“, o „Šiauliai“ – „Vilnių“. „Atlanto“ ir „Intero“ klubai tarpusavio mačą sužaidė dar prieš pertrauką.

Sekmadienis 15:00
Vilniaus „Vėtros“ stadionas
Vilniaus „Vėtra“ – Šilutės „Šilutė“

Vilniaus „Vėtra“ vis dar turi šansų pakilti aukščiau, tuo tarpu būsimiems jų varžovams „Šilutės“ klubui galimybių pakilti iš devintosios pozicijos nebėra.

Tarpusavio susitikimuose šį sezoną visus tris kartus pergales šventė „Vėtros“ ekipa, pelniusi devynis ir praleidusi vieną įvartį. Vienintelį kartą kamuolį į Vilniaus ekipos vartus pasiuntė Marius Bezykornovas.

„Vėtros“ sporto direktorius Donatas Vencevičius EuroFootball.lt paklaustas, ar komanda taikosi į kurią vietą, atsakė: „Tikslas – laimėti kiekvienas rungtynes. Sezono gale bus matyti, kaip bus.“

Taip pat treneris patikino, jog kol kas komanda rungtyniaus stipriausia sudėtimi, o nuo tolesnės situacijos priklausys, ar bus leista pasireikšti rečiau aikštėje pasirodantiems žaidėjams.

Abi ekipos pertraukos metu treniravosi ir ruošėsi paskutiniam sezono etapui.

„Praėjusią savaitę treniravomės po du kartus, šią po kartą. Dėl sunkesnių oro sąlygų praėjusią savaitę ne visiems pavykdavo atlaikyti krūvį“,- teigė „Šilutės“ treneris Eugenijus Riabovas.

Kaip treneris yra sakęs anksčiau, šiame sezone kovoti buvo sunku, kadangi jauna komanda buvo suburta tik prieš pat sezoną. Tad pasiteiravus, ar galėtų įvardyti žaidėjus, kurie sudarys komandos pagrindą kitą sezoną, treneris išpyškino: „Valskis, Vičius, Normantas, Vaikasas, Juozaitis, Sanajevas... Žaidėjai, kurie nuo sezono pradžios iki dabar atrodo stipriai.“

Sostinės klube traumuotų žaidėjų nėra, tačiau dėl diskvalifikacijos mačą praleis vienas komandos lyderių Dejanas Milošeski.

„Šilutės“ gretose nuostolių, kur kas daugiau: Pauliui Vaikasui lūžusi ranka, nežais gynėjas Audrius Juozaitis ir saugas Nerijus Valskis.

Sekmadienis 15:00
Šiaulių miesto savivaldybės stadionas
Šiaulių „Šiauliai“ – Vilniaus „Vilnius“

Pergalė reikalinga abejoms ekipoms, „Šiauliams“ norint susigrąžinti septintąją vietą, „Vilniui“ – padidinti atotrūkį nuo žingsnis po žingsnio artėjančių dabartinių savo varžovų ir „Atlanto“, o sėkmingai sužaidus likusiuose susitikimuose bei sulaukus „Vėtros“ kluptelėjimų būtų galima mąstyti ir apie 5-osios pozicijos susigrąžinimą.

Tarpusavio susitikimai šį sezoną yra rezultatyvūs vieneriose rungtynėse žiūrovai galėjo išvysti tris įvarčius, o paskutinėse net šešis. Du kartus nugalėjo šiauliečiai, sykį pakeltomis galvomis aikštę paliko vilniečiai. Tiesa, į liepos 1 dieną vykusį mačą „Vilnius“ neatvyko.

Dabartinė „Vilniaus“ klubo sudėtis kaip diena ir naktis skiriasi nuo pastarųjų trijų tarpusavio susitikimų.

Tai klubo svetainei pažymėjo ir „Šiaulių“ treneris Rytis Tavoras: „Su šios sudėties „Vilniumi“ dar nebuvome susidūrę. Jauni ambicingi žaidėjai norės įrodyti savo vertę.“

„Nemanau, kad bus lengva rungtyniauti - nežaidėme dvi savaites, o po tokių pertraukų mūsų komanda sunkiai „įsivažiuoja“, be to šiuo metu laiku sąlygos žaisti tampa vis sudėtingesnės, rungtyniaujant prireikia daugiau fizinių jėgų, nei technikos“,- apie žaidimo pobūdį besikeičiant oro sąlygoms aiškino treneris.

Pastaruoju metu neblogą žaidimą demonstruojančios „Vilniaus“ ekipos strategas Kęstutis Latoža paklaustas, ar „Šiauliai“ jo vadovaujamam jaunimui įkandamas riešutas, atsakė: „Sunku pasakyti. Užduotis yra, stengtis nugalėti. Tikėsimės geriausio.“

Kaip teigė K.Latoža, pauzės metu futbolininkams kelias dienas buvo leista pailsėti, išsigydyti traumas.

Treneris nuogąstavo, jog net trylika žaidėjų iškviesti į jaunimo (U-19) rinktinę, kuri šeštadienį pirmosiose U-19 čempionato atrankos rungtynėse 2-2 sužaidė su Armėnija.

Šeimininkų gretose dėl diskvalifikacijos nežais Gediminas Butavičius bei kelio raiščius pasitempęs Donatas Strockis.

Sekmadienis 15:00
Panevėžio Aukštaitijos stadionas
Panevėžio „Ekranas“ – Vilniaus „Žalgiris“

Iki sezono pabaigos likus penkiems turams, šiame mače Panevėžyje iš dalies gali būti nulemtas bronzinės vietos likimas. Šiuo metu ekipas skiria vos du taškai, keturių taškų atotrūkis iki antrosios vietos. Sekančiose keturiose rungtynėse abiejų ekipų laukia panašaus pajėgumo klubai.

Tiek „Ekranas“, tiek „Žalgiris“ kausis su čempionais „Kaunu“ bei absoliučiais autsaideriais „Interu“, taip pat sostinės klubo laukia rungtynės namuose su neparankiu varžovu „Šiauliais“ (pergalė 1-0, bei dvejos lygiosios 0-0 ir 1-1) bei akistata su ambicingais jaunaisiais „Vilniaus“ futbolininkais. Tuo tarpu panevėžiečiai kovos su „Vėtros“ ir „Šilutės“ ekipomis.

Šių dviejų klubų tarpusavio susitikimai neprognozuojami, pirmajame mače minimalia persvara pergalę iškovojo „Žalgiris“, antrajame jie buvo sutrypti net 4-1 Panevėžyje, tačiau tokiu pat rezultatu vėliau įveikė savo varžovus namuose.

Kad rungtynių baigtis neprognozuojama, pritarė ir „Ekrano“ atstovas spaudai Gedas Saročka, taip pat besitikintis tikros kovos iki paskutinių mačo sekundžių.

G.Saročka prisiminė panevėžiečius sakant, kad „Ekranui“ sekasi žaisti lietui lyjant, šlapioje aikštėje. Deja, sinoptikai lietaus rytojui neprognozuoja, tad greičiausiai negalėsime įsitikinti, ar tai tiesa.

Sostinės klubas prieš pertrauką įkrito į bene pirmą šį sezoną nedidelę duobę - iš keturių rungtynių laimėjo tik vienerias. „Žalgirio“ strategas Mindaugas Čepas paklaustas, kur šuo pakastas, kodėl komanda nerodo rezultatų, įvardijo kelias galimas priežastis: „Galbūt nuovargis, nes daug žaidėjų „amžiuje“, galbūt nusilpome fiziškai, galbūt į duobę papuolėm – nors tris pirmus ratus žaidėm be nuosmukių.“

Tuo tarpu pasiteiravus apie rungtynių rezultatą, M.Čepas nesivėlė į jokius kompromisus ir tvirtai pasakė, jog komanda turi kovoti tik dėl pergalės.

Vilniaus klubo futbolininkams buvo leista pora dienų pailsėti, atgauti jėgas, o po to kaip ir „Ekrano“ stovykloje vyko pasiruošimas žūtbūtinėms kovoms.

Šeimininkų gretose didžiulis nuostolis rezultatyviausio „A lygos“ žaidėjo Povilo Lukšio diskvalifikacija, susižeidęs iš rinktinės grįžo saugas Dominykas Galkevičius.

Svečių ekipoje dėl diskvalifikacijos aikštėje tikrai nepasirodys Raimondas Vilėniškis.

Sekmadienis 15:00
Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas
Kauno „Kaunas“ – Marijampolės „Sūduva“

Ne ką mažiau intriguojantis mačas laukia ir Kaune, kur Marijampolės antroje pozicijoje žengianti „Sūduva“ stengsis sugrąžinti nedidelę intrigą kovoje dėl pirmos vietos, kurią dabar ir užima būsimas jos varžovas Lietuvos čempiono vardą ginantis „Kaunas“.

Iki šio mačo komandas skiria devyni taškai, tad „Sūduva“ pergalės atveju sumažintų atotrūkį iki šešių taškų. Marijampolės ekipos be šio susitikimo dar laukia ketverios akistatos su 6-10 vietoje žengiančiais klubais, tuo tarpu laikinosios sostinės ekipa įskaitant šį mačą turės susikauti su pirmojo penktuku klubais bei „Šilute“.

Pirmosios dvi tarpusavio akistatos baigėsi vienodu rezultatu 1-1, tačiau trečiajame rate „Sūduvos“ ekipa buvo sutriuškinta 4-0.

Visgi Marijampolės klubo septynių iš eilės nepralaimėtų rungtynių (6 pergalės) bei Kauno komandos devynių iš eilės nepraloštų mačų serijos prognozuoja itin atkaklią kovą.

„Savo aikštėj apie pralaimėjimą nė kalbėti nesinorėtų. Prie savų tribūnų žūtbūt sieksime iškovoti tris taškus“,- iš pradžių kategoriškai apie tokią galimybę atsiliepė „Kauno“ klubo vyriausiasis treneris Artūras Ramoška.

„Galbūt šiokia tokia intriga ir sugrįžtų, tačiau patys stengsimės pabaigti sezoną čempioniškai“,- vėliau pridūrė treneris.

Marijampolės „Sūduvos“ atstovas Arūnas Reinikis taip pat nepuoselėjo vilčių pasivyti „Kauną“: „Manau, kad gal jau nebėra. Galima tik paspėlioti. Pergalės atveju gal...“

„Tokio tikslo tikrai nėra, svarbiausia įsitvirtinti antroje pozicijoje. Sidabro medalių likimas priklausys nuo penkerių rungtynių rezultato“,- savo mintimis dalinosi A.Reinikis.

Taip pat Marijampolės ekipos atstovas spaudai pasiūlė užmesti akį į „Sūduvos“ pasiektus rezultatus praeituose sezonuose, jų pabaigoje, kur pamatytume, jog marijampoliečiai sėkmingai sužaisdavo rudeniniame etape.

A.Ramoška Eurofootball.lt teigė besidžiaugiantis komandos išvyka į Lenkiją, kur sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su šeštą vietą Lenkijos čempionate užimančia Zabžo „Gornik“ komanda, kuriai atstovauja anksčiau „Kauno“ ekipoje rungtyniavę lietuviai Tadas Papečkys ir Marius Kižys. Pirmajame mače Lietuvos klubo dubleriai įveikė „Gornik“ dublerius, o pagrindinių ekipų susitikimas baigėsi lygiosiomis.

„Sūduvos“ futbolininkai pertraukos metu treniravosi ir rengėsi baigiamajam čempionato ratui.

„Kauno“ gretose ne tik šiame mače bet ir šiame sezone dėl traumos nebeišvysime rungtyniaujančio gynėjo Adriano Mrowieco, traumuoti ir keli jauni žaidėjai, tačiau su komanda jau treniruojasi puolėjas Arkadiušas Klimekas. Dėl diskvalifikacijos rungtynes praleis rezultatyviausias komandos žaidėjas Mindaugas Grigalevičius.

Svečių ekipoje tik vienas nuostolis - neaišku, ar galės pasirodyti saugas Giedrius Slavickas.