Lietuvos U-19 rinktinė su armėnais sužaidė lygiosiomis © Eurofootball.lt
Šeštadienį prasidėjo UEFA Europos U-19 čempionato atrankos turnyras, kurio rungtynės vyksta Kaune ir Marijampolėje. Lietuvos rinktinė susitiko su bendraamžiais iš Armėnijos ir mačą baigė lygiosiomis 2-2.

Rungynės prasidėjo apylygiu žaidimu. Nuo 5 minutės armėnai perėmė iniciatyvą ir 11 min. po teisėjo skirto baudos smūgio armėnų žaidėjas pavojingai smūgiavo į lietuvių vartus, tačiau kamuolys praskriejo pro šalį. Armėnijos rinktinė po netaiklaus smūgio dar labiau susitelkė ir 21 min. po atakos iš kairiojo krašto, armėnai pelnė pirmąjį įvartį.

Panašus žaidimas vyko iki pirmojo kėlinio pabaigos ir pirmasis kėlinys baigėsi Armėnijos rinktinės persvara 1-0.

Antrąjį kėlinį Lietuvos jaunimo rinktinė pradėjo su keliais vyr. trenerio Ivano Švabovičiaus įvykdytais keitimais. Šie keitimai pagyvino lietuvių žaidimą, itin sėkmingai į žaidimą įsiliejo Tadas Eliošius.

58 min. po atakos iš kairiojo krašto Deivydas Matulevičius perdavė kamuolį Arvydui Novikovui, tačiau jo smūgis buvo netaiklus - kamuolys nuskriejo pro šalį. Tačiau netrukus antrasis A.Novikovo smūgis buvo taiklus ir rezultatas tapo lygus.

Lietuviai, išlyginę rezultatą žaidė itin aktyviai, spausdami Armėnijos rinktinės žaidėjus. 65 min. pavojingai, tačiau netaikliai smūgiavo Povilas Krasnovskis. Dar po minutės lietuvius į priekį išvedė A.Novikovo įvartis.

71 min. dar vieną progą turėjo D.Matulevičius, iš dešiniojo aikštės krašto išėjęs vienas prieš Armėnijos rinktinės vartininką, tačiau realizuoti progos nepavyko.

75 min. po armėnų pavojingos atakos, sėkmingą išpuolį pabaigė Armėnijos rinktinės žaidėjas, kuris taikliai galva smūgiavo kamuolį į lietuvių vartus ir išlygino rungtynių rezultatą – 2-2.

Kitose dienos rungtynėse susitiko Lenkijos ir San Marino U-19 rinktinės. Rungtynes užtikrintai, rezultatu 5-0, laimėjo Lenkijos jaunimo rinktinė.

Pirmadienį Lietuvos U-19 rinktinė susitiks su bendraamžiais iš Lenkijos. Rungtynės vyks S.Dariaus ir S.Girėno stadione 15 valandą. Tuo tarpu Marijampolėje "Sūduvos" stadione 12 valandą susitiks Armėnijos ir San Marino rinktinės.