J.Lehmannas neįtrauktas į "Arsenal" sudėtį © Eurofootball.lt
Po traumos atsigavęs Vokietijos rinktinės vartininkas Jensas Lehmannas (%p01551) nebuvo įtrauktas į Londono "%c00041" sudėtį šeštadienio Anglijos "Premier" lygos rungtynėms su "Bolton".

Vyriausiasis "Arsenal" treneris nusprendė nekeisti komandos sudėties ir pirmuoju vartininku paliko ispaną Manuelį Almunią, kuris pavadavo J.Lehmanną šiam gydantis traumą.

"Vartus gins Almunia, - prieš rungtynes pareiškė A.Wengeras. - Nusprendžiau nekeisti komandos sudėties, taip išlaikydamas tęstinumą. Mano nuomone, turime tris pasaulinio lygio vartininkus, o žaisti gali tik vienas. Komandoje yra 25 žaidėjai, visi jie tikisi žaisti."

Šeštadienio rungtynėse ant atsarginių žaidėjų suolelio, kaip ir iki šiol, sėdės Lenkijos rinktinės vartininkas Lukaszas Fabianskis, į Londoną persikėlęs vasarą iš Varšuvos "Legia".

"Lehmannas yra nusivylęs, tačiau komandoje yra didelė konkurencija, - pridūrė strategas. - Jis yra protingas vyras, žinantis, ką turi daryti. Jensas yra pasaulinio lygio vartininkas, tačiau aš turėjau priimti tokį sprendimą, kad komandoje būtų tęstinumas."

J.Lehmannas neseniai atsigavo po Achilo sausgyslės ir alkūnės traumų, o šeštadienį jau gynė Vokietijos rinktinės vartus 0-0 pasibaigusiose atrankos į 2008-ųjų metų Europos čempionatą rungtynėse su Airija. Nors jis buvo priverstas dėl diskvalifikacijos praleisti trečiadienį Vokietijos net 3-0 pralaimėtas rungtynes su Čekija, buvo tikimasi, kad vokietis gins "Arsenal" vartus jau šeštadienį.

J.Lehmannui šis A.Wengero sprendimas gali būti skaudus smūgis, kadangi vokietis puikiai supranta, jog privalo reguliariai ginti "Arsenal" vartus, jei nori kitąmet vyksiančiame Europos čempionate būti pagrindinis Vokietijos rinktinės vartininkas.

Pastaruoju metu J.Lehmannas žiniasklaidoje apsižodžiavo ne tik su M.Almunia, tačiau ir su buvusiu Vokietijos rinktinės vartininku O.Kahnu.