Artėjantis Euro 2008 didina austrų susidomėjimą futbolu © Eurofootball.lt
Kitąmet Austrijoje ir Šveicarijoje vyksiantis Europos čempionatas neabejotinai didina austrų susidomėjimą futbolu, o tai geriausiai jaučia šalies aukščiausiosios lygos klubai. Naujausiais duomenimis, Austrijos "Bundesligos" vienų rungtynių vidutinis lankomumas pasiekė 8 tūkstančius žiūrovų.

Bene didžiausią finansinę ir psichologinę naudą jaučia tituluočiausias Austrijos klubas, Vienos "Rapid". Į neseniai vos 5300 žiūrovų vidutiniškai sutraukdavusį Vienos "Gerhardo Hanappio" stadioną pastaruoju metu susirenka vidutiniškai po 15 tūkstančių. Be to, tikimasi kad šio sezono vidutinis lankomumas bus dar didesnis.

Daugiau nei dvigubai padidėjo ir Graco "Sturm" stadiono lankomumas, pastaruoju metu siekiantis 11 tūkstančių.

Itin gausiai lankomas specialiai Europos čempionatui pastatytas "Karnten's Worthersee" stadionas Vienoje, kuriame savo namų rungtynes žaidžia "Austria" - į kai kurias rungtynes susirenka net 20 tūkstančių žiūrovų. Pavyzdžiui, paskutines "Austria" namų rungtynes, 2-1 pralaimėjimą Vienos "Rapid" vienuolikei, stebėjo 20800 žiūrovų.

Tačiau ne visiems klubams sekasi taip gerai: lankomumas sumažėjo čempionų titulą ginančių "Salzburg" stadione. Tačiau dėl to greičiausiai kaltos komandos, kuriai vadovauja Giovanni Trapattoni, nesėkmės UEFA Čempionų lygos atrankoje per pastaruosius dvejus metus, kai trečiajame atrankos etape buvo nusileista "Valencia" ir Donecko "Shakhtar" ekipoms. Šios komandos stadiono lankomumas lyginant su 2005-2006 metais smuktelėjo 3 tūkstančiais.

Lankomumas trečdaliu sumažėjo ir Insbruko "Wacker" stadione, į kurį dabar susirenka apie 4000 žiūrovų. Tačiau pagrindine to priežastimi greičiausiai yra labai prasti komandos rezultatai - "Wacker" šiuo metu užima paskutinę vietą "Bundesligoje". Tiesa, tikimasi, kad lankomumas smarkiai padidės artimiausiu metu, kadangi spalio 17 dieną draugiškomis rungtynėmis tarp Austrijos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinių buvo atidarytas "Tivoli" stadionas, rekonstruotas Europos čempionatui.