Lietuvos rinktinės rungtynių su Prancūzija reitingai © Eurofootball.lt
Dešimtoje Lietuvos rinktinės žaidėjų reitingavimo rubrikos dalyje EuroFootball.lt pabando įvertinti rinktinės žaidimą mače prieš Prancūziją balais nuo 1 iki 10.

Lietuvos rinktinė – 6.5 (Atsižvelgiant į žaidėjų netektis ir tai, kad tokios sudėties komanda kartu žaisdama pirmą kartą turėjo išvykoje susitikti su žutbūt pergalės trokštančia viena geriausių pasaulio ekipų, galima sakyti, jog sudėtingoje situacijoje rinktinė pademonstravo kovingumą, nesileido sutriuškinama ir pasirodė garbingai. Nors nepavyko pademonstruoti gero žaidimo, turbūt tiktų posakis, jog žaidi taip, kaip leidžia varžovai. Galutinis dviejų įvarčių skirtumas dar kartą parodo, kad lietuviai nebėra ta komanda, prieš kurią galima nesunkiai laimėti net ir patiems stipriausiems.)

Startinė sudėtis

Žydrūnas Karčemarskas – 7.5 (Geriausias rungtynių žaidėjas Lietuvos rinktinėje. Pirštų galais išgelbėjo savo vartus po labai pavojingų Francko Ribery ir Thierry Henry smūgių, apsigynė nuo dar kelių atakų iš toli Padėjo išvengti didesnio pralaimėjimo du kartus sustabdymas nuo gynėjų pabėgusį Karimą Benzemą Iki dar geresnio pasirodymo trūko tik užtikrintesnio žaidimo išeinant iš vartų pirmojo kėlinio antroje pusėje, kartą kiek per toli išbėgo iš vartų ir po pertraukos gainiodamasis F.Ribery.)

Arūnas Klimavičius – 5.5 (Pirmajame kėlinyje buvo tiek gerų, tiek prastesnių epizodų, bet padarė tik vieną rimtesnę klaidą, kai užsiemės netinkamą poziciją leido laisvam prasiveržti Lassana Diarra. Antrajame kėlinyje darbo savo krašte turėjo mažai.)

Tomas Žvirgždauskas– 6 (Pirmajame kėlinyje viename epizode kiek pavėlavo paskui įspūdingą F.Ribery perdavimą gavusį T.Henry, antrajame suteikė šansą J.Toulalanui atlikti pavojingą perdavimą į baudos aikštelę. Tačiau apskritai ypatingai neklydo ir daug šansų varžovams nesuteikė )

Ignas Dedura– 5.5 (Gynėjas žaidė rinktinėje oficialiose varžybose po ketverių metų pertraukos, tačiau pakankamai sėkmingai įsiliejo į komandos žaidimą ir neretai gana užtikrintai stabdė varžovų atakas. Deja, mačo pabaigoje padarė lemtingas klaidas gindamasis nuo T.Henry – paliko varžovą laisvą pirmojo įvarčio metu, taip pat pramiegojo prancūzų žvaigždės spurtą ir suteikė šansą jam pelnyti antrą įvartį. Paskutinėmis minutėmis dar kartą paleido T.Henry ir jau turėjo dėkoti Ž.Karčemarskui.)

Andrius Skerla – 5.5 (Buvo pastumtas į sau neįprastą dešinįjį gynybos kraštą ir ten turėjo labai daug vargo, ypatingai antrajame kėlinyje, kuomet didžioji dalis prancūzų išpuolių ėjo per tą pusę. Ne visada spėdavo paskui greituosius K.Benzema, T.Henry, Florentą Malouda, tačiau lengvų galimybių šiems irgi nesuteikė, be to baudos aikštelėje naudingai žaidė galva.)

Igoris Morinas– 5.5 (Didžiąją rungtynių dalį buvo priverstas gintis ir naudos nelabai atnešė, nors kartais pravertė jo sugebėjimas ramiai palaikyti kamuolį.)

Aurimas Kučys– 5.5 (Nevienareikšmiškas antras pasirodymas Lietuvos rinktinės startinėje sudėtyje. Gana gerai atliko griovimo funkciją, bet trūko jo tikslesnių veiksmų organizuojant žaidimą. Pirmame kėlinyje itin išsiskyrė du epizodai – kai leido Williamui Gallas iš arti galva smūgiuoti į vartus ir lietuvius išgelbėjo tik sekmė, tačiau kartą ir labai laiku sutrukdė F.Malouda smūgiui. Antrame kėlinyje žaidė panašiai nepastoviai. Prarado kamuolį J.Toulalanui, po kurio perdavimo antrą įvartį įmušė T.Henry, neilgai trukus pražiūrėjo ir K.Benzema reidą, po kurio lietuvius gelbėjo vartininkas)

Audrius Kšanavičius – 7 (Antras iš eilės rungtynes gavo vietą startinėje sudėtyje, tačiau šį kartą atliko laisvesnį saugo “po puolėjais” vaidmenį ir būdavo tiek aikštės viduryje tiek kraštuose. Sukūrė geriausią Lietuvos rinktinės šansą įmušti, tačiau techniškai suklaidinęs du varžovus pataikė į virpstą. Prisidėjo ir prie kitų pavojingesnių komandos atakų, kartą galingai smūgiavo iš toli, taip pat neblogai atidirbo ir ginantis. Prie minusų galima paminėti tai, kad retkarčiais prarasdavo kamuolį ir leisdavo prancūzams toliau kontroliuoti žaidimą. Į rungtynių pabaigą kiek pavargo ir buvo pakeistas.)

Mindaugas Kalonas– 5.5 (Prancūzijai daug atakuojant dešiniu Lietuvos gynybos kraštu buvo priverstas daug daugiau gintis nei atakuoti. Gynybinį darbą atliko pusėtinai, tačiau kuriant atakas nebuvo naudingas, galėjo dažniau pabandyti palaikyti kamuolį.)

Tomas Danilevičius – 6 (Atitrauktas į aikštės gilumą taip pat daugiau gynėsi ir puolamuosiose veiksmuose pastebimas buvo retai. Bet neblogai talkino ginantis ir pastebimesnių klaidų aikštės viduryje nedarė.)

Edgaras Jankauskas – 6 (Rungtyniavo vienas atakos smaigalyje, bet dažniau būdavo už kamuolio ir padėdavo komandai gintis. Vienas iš nedaugelio žaidėjų, kuriam pavykdavo kiek daugiau palaikyti kamuolį. Dažnai būdavo apsuptas kelių varžovų gynėjų ir priverstas vienas kovoti su tokiais patyrusiais bei galingais žaidėjais kaip W.Gallas ir Lillianas Thuramas. A.Kšanavičiui pataikius į virpstą pakartotiniu smūgiu neišnaudojo vienos geriausių komandos progų, bet turėjo viską atlikti labai greitai, o be to buvo ir vienas šios atakos kūrėjų. Kartą pavojingai smūgiavo iš eigos.)

Atsarginiai

(63') Mantas Savėnas – 6.5 (Gana sėkmingai įsijungė į žaidimą po keitimo ir pagyvino lietuvių vieksmus aikštės viduryje, rungtynėms artėjant į pabaigą atliko pora gerų baudos smūgių. Tiesa, jo užduoti palengvino tai, kad prancūzai įmušė du įvarčius atidavė iniciatyvą.)

(77') Tadas Labukas- 6 (Pasirodė aikštėje ne pačiu sėkmingiausiu lietuviams metu ir beveik nieko nuveikt nesugebėjo, tik uždirbo vieną baudos smūgį.)

(84') Andrius Velička – 6 (Per šešias minutes galėjo tik lakstyti paskui vienas kitam perdavinėjančius kamuolį prancūzų gynėjus, neturėjo galimybių atlikti ką nors daugiau.)


Vyr. treneris

Algimantas Liubinskas – 5.5 (Bene sunkiausios šio atrankos ciklo varžybos treneriui. Turėjo labai ribotą pasirinkimą, ypatingai krašto gynėjų ir saugų linijoje, ir itin sunkių sprendimų prieš rungtynes. Galima diskutuoti, ar pasiteisino sprendimas žaisti iki šiol neišbandyta gynybos grandimi su I.Dedura viduryje ir A.Skerla dešinėje – didelę mačo dalį apsiginti sekėsi, tačiau abu įvarčiai buvo įmušti būtent po I.Deduros klaidų, be to praktiškai nebuvo krašto gynėjų indėlio ir į puolamuosius veiksmus. Nelabai sėkmingai sužaidė ir pasirinkti krašto saugai. Kita vertus, geros formos rinktinėje iki šiol nedemonstravo ir alternatyviai galėję rungtyniauti žaidėjai. Trūkstant tikslaus žaidimo aikštės viduryje galbūt buvo galima anksčiau bandyti M.Savėną.)

-

Kita

Rinktinės fanai – 10 (Atskiro paminėjimo verti ir Prancūzijoje apsilankę sirgaliai. Kompaktiškame Nanto "La Beaujoire" stadione apie pora šimtų lietuvių sugebėjo labai vykusiai pasinaudoti epizodais, kai kiek pritildavo daugiau nei 34 tūkstančiai prancūzų, ir garsiai palaikyti savo komandą tai girdint tiek Lietuvos, tiek užsienio kanalų televizijos žiūrovams.)


Tai buvo subjektyvus EuroFootball.lt įvertinimas. Norėtume sužinoti ir Jūsų nuomonę.

Kaip gaires orientuotis reitinguojant žaidėjus siūlome tokią skalę:

10: Fantastiškai - Absoliučiai nepakartojamas, idealus pasirodymas.
9: Puikiai - Aukščiausios klasės žaidimas, vertas rungtynių geriausiojo titulo.
8: Labai gerai - Žaidė įspūdingai ir patikimai.
7: Gerai - Rungtyniavo gerai ir beveik neklydo.
6: Vidutiniškai - Pradinis balas. Neklydo, bet ir neatliko nieko ypatingo.
5: Prastai - Darė klaidų ir žaidė nelabai sėkmingai.
4 ir mažiau: Blogai - Darė daug klaidų ir nusipelno kritikos.