C.Ancelotti: "Kaka ir A.Pirlo yra geriausi" © Eurofootball.lt
„Milan“ vyriausiasis treneris Carlo Ancelotti pareiškė mąnas, jog Europos metų žaidėjo vardą greičiausiai pasiglemš Kaka, o nemažai šansų turi ir brazilo komandos draugas Andrea Pirlo.

Šis duetas puikiai sužaidė antradienį pirmosiose „Milan“ ekipos rungtynėse ginant Čempionų lygos nugalėtojų vardus prieš „Benfica“ komandą. Italų ekipa laimėjo rungtynes rezultatu 2-1.

Pirmąjį įvartį baudos smūgiu jau 10 rungtynių minutę pelnė A.Pirlo, o antrąjį įspūdingai per pusę aikštės kamuolį persivarius Kaka įmušė Filippo Inzaghi.

„Man nesvarbu, kuris laimės, bet manau, jog Kaka turi pranašumą dėl praėjusio sezono Čempionų lygoje pelnytų įvarčių“,- spaudos konferencijoje savo mintis išreiškė C.Ancelotti.

„Tačiau ir Pirlo ne ką mažiau nusipelnė pretenduoti į šį apdovanojimą. Nematau daug tokio lygio saugų aplink. Turime pora, pirmą ir antrą“,- juokavo strategas.

Tikimąsi, kad šiemet Europos metų žaidėjo vardą, kitaip dar vadinamą auksinio kamuolio apdovanojimu, iškovos būtent Kaka. Taip pat jam prognozuojama aukšta vieta FIFA metų pasaulio žaidėjo rinkimuose.

Brazilas vaidino bene svarbiausią vaidmenį „Milan“ ekipoje, kuri septintą kartą tapo stipriausia Europos komanda, ir nepaisant to, jog atsisakė žaisti Brazilijos rinktinėje, laimėjusioje Pietų Amerikos taurę, futbolininko šansai dėl to nesumažėja.

Praėjusiais metais ir Europos ir Pasaulio metų žaidėjo titulus iškovojo Pasaulio čempionės Italijos rinktinės kapitonas Fabio Cannavaro.

Tuo tarpu Rečiau šlovinamas A.Pirlo buvo ne ką mažiau svarbus nei F.Cannavaro Italijos rinktinei triumfuojant Vokietijoje. Taip pat futbolininkas sėkmingą pasirodymą pratęsė praėjusį sezoną - pelnė įvarčius, atliko rezultatyvius perdavimus komandos draugams ir efektyviai griovė varžovų atakas.