LFF taurės ketvirtfinalyje susigrums "A lygos" lentelės kaimynai © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį Kaune esančioje Futbolo akademijoje ištraukti Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro ketvirtfinalio burtai, kurie lėmė "A lygos" turnyrinėje lentelėje šalia esančių komandų susitikimus.

Pagal šiemet pakeistą LFF taurės reglamentą keturios stipriausios praėjusių metų Lietuvos čempionato komandos - "Kaunas", "Ekranas", "Vėtra" ir "Žalgiris".

Palankiausi burtai buvo "Vėtros" komandai, kuri ketvirtfinalyje žais prieš lyginant su sezono pradžia gerokai susilpnėjusiu "Vilniaus" klubui. Nors per pirmus tris ratus du ekipų tarpusavio mačai buvo pasibaigę lygiosiomis, o vieną laimėjo "Vilnius", šią savaitę "Vėtra" sutriuškino varžovą rezultatu 5-1.

LFF Taurės nugalėtojo titulą ginanti Marijampolės "Sūduva", kuriai dar reikia aštuntfinalyje įveikti I lygos lyderio "Rodiklio" barjerą, ketvirtfinalyje buvo suporuota su ne pačius geriausius laikus išgyvenančiu šalies vicečempionu "Ekrano" klubu, kuris su "Sūduva" taip pat kovoja ir dėl trečiosios vietos "A lygoje".

Lietuvos čempionato lyderių dvikovoje susikaus šalies pirmenybėse pirmaujantis "Kaunas" ir jo artimiausias persekiotojas Vilniaus "Žalgiris". Atkaklią dvikovą žada tai, kad keturi iš penkių paskutinių ekipų susitikimų "A lygoje" baigėsi taikiai, o vieninteles rungtynes šiemet laimėjo "Žalgiris".

Tarpusavyje žais ir dėl 7 vietos "A lygoje" besigrumiantys "Šiauliai" bei Klaipėdos "Atlantas". Šį sezoną laimėjo du iš trijų mačų prieš šiauliečius laimėjo uostamiesčio klubas, o "Šiauliams" paskutinį kartą įveikti Klaipėdos komandą yra pavykę praėjusių metų balandį.

Ketvirtfinalių nugalėtojai spręsis komandoms sužaidžiant mačą vieno iš klubų aikštėje, kurią nulėmė burtai.

LFF Taurės pusfinalio ir finalo rungtynės įvyks kitąmet.

LFF taurės ketvirtfinalio burtai
(Pirmiau parašytos komandos žais namuose)

"Šiauliai" - Klaipėdos "Atlantas"
(Lapkričio 7 d.)

Vilniaus "Vėtra"- "Vilnius"
(Spalio 3 d.)

Panevėžio "Ekranas" - Kauno "Rodiklis"/Marijampolės "Sūduva"
(Spalio 24 d.)

"Kaunas" - Vilniaus "Žalgiris"
(Spalio 3 d.)