Oficialu: J.Mourinho keičia A.Grantas © Eurofootball.lt
Londono "%c00042" oficialiai patvirtino, jog vyriausiojo trenerio poste Jose Mourinho bent kuriam laikui pakeis buvęs ekipos sporto direktorius Avramas Grantas.

Žydas ekipai vadovaus kartu su savo pirmtako asistentu Steve'u Clarke'u.

"Klubas labai džiaugiasi, jog turi tokį patyrusį žmogų kaip Avramas sunkioje situacijoje,- sakoma "Chelsea" pranešime.

"Tuo tarpu Steve'as nekeičia pareigų ir bus labai svarbus asmuo, padėsiantis naujajam treneriui žengti į priekį kartu su komanda. Abu jie turi mūsų palaikymą ir pasitikėjimą".

52 metų A.Grantas yra artimas Anglijos vicečempionų savininko Romano Abramovičiaus draugas. Į klubą jis atvyko šią vasarą ir iškart susilaukė ne itin malonaus sutikimo iš J.Mourinho, kuris įspėjo žydą nesikišti į pagrindinės ekipos valdymą.

Visgi jam teko aukštos pareigos "Chelsea" valdyboje, o dabar - ir vyriausiojo trenerio postas.

Anksčiau A.Grantas dukart (1991-1995 bei 1997-2000 metais) vadovavo gimtosios šalies Tel Avivo "Maccabi" klubui, o po to porą metų dirbo Haifos "Maccabi" komandoje. Pastarojoje ekipoje jis yra vadovavęs ir tuomet ten rungtyniavusiam, o dabar karjerą baigusiam buvusiam Lietuvos nacionalinės rinktinės saugui Raimondui Žutautui.

2002 metų gegužę treneris stojo prie Izraelio reprezentacinės ekipos vairo ir atrankos į 2006 metų pasaulio čempionatą grupėje iškovojo trečiąją vietą, į priekį praleidamas Prancūziją ir Šveicariją.

2005 metų spalį, pasibaigus sutarties galiojimo laikui, A.Grantas rinktinę paliko ir netrukus persikėlė į "Portsmouth" ekipos vadovybę, o vasarą sulaukė kvietimo į "Chelsea".