Antrąją dieną - septynios šeimininkų pergalės © Eurofootball.lt
Antrąją UEFA Čempionų lygos grupių etapo pirmojo turo dieną net septynias pergales iš aštuonių žaistų mačų iškovojo šeimininkai, o svečiuose nugalėjo tik Anglijos čempionas "Man Utd". Nemažą staigmeną pateikė "Fenerbahce", kuris privertė pasiduoti Italijos čempioną "Inter", "Rangers" savo aikštėje nugalėjo stipriausią Vokietijos klubą "Stuttgart", įspūdingas pergales namuose šventė "Barcelona" ir "Arsenal", užtikrintai nugalėjo ir "Roma", "rytų" dvikovą laimėjo lygos debiutantas "Slavia", o "CSKA" su Deividu Šemberu pradėjo nesėkme Olandijoje.

Viena įdomiausių dvikovų vyko Londone, kur vietos "Arsenal" priemė Čempionų lygoje debiutavusį, tačiau pergalių skonį UEFA Taurės varžybose jau pajutusį "Sevilla" klubą, ir sugebėjo laimėti gana užtikrintai.

27 minutę "Arsenal" į priekį išvedė Cescas Fabregasas, po kurio smūgio kamuolys pakeitęs krypti nuo Julieno Escude nugaros įskriejo įvartus. Antrojo kėlinio viduryje C.Fabregasui atlikus baudos smūgį Bacary Sagna tiksliai galva numetė kamuolį Robinui van Persie, kuriam beliko pasiųsti kamuolį į tinklą.

Svečiai paskutinį pusvalandį žaidė daug aktyviau ir turėjo ne vieną šansą pasižymėti, bet prieš pat mačo pabaigą "Arsenal" įmušė savo trečią įvartį - po tikslios Viačeslavo Hlebo ir C.Fabregaso kombinacijos pasižymėjo Kroatijos pilietybę turintis brazilas Eduardo da Silva.

Antroji H grupės dvikova vyko daug atkakliau. Susikovė du Rytų Europos futbolo atstovai - turnyro naujokas Prahos "Slavia" ir 1986 metų žemyno čempionas Bukarešto "Steaua". Tačiau istorija nieko nelėmė ir 13 minutę pakartotiniu smūgiu čekus į priekį išvedė Zdenekas Šenkerikas.

Praėjus 20 minučių rezultatą po kampinio smūgiu galva išlygino "Steaua" gynėjas Dorinas Goianas, bet antrajam kėliniui įpusėjus "Slavia" pranašumą atstatė tunisietis Tuani Belaidas. Čekijos klubas išlaikė persvarą ir šventė istorinę pirmąją savo pergalę Čempionų lygoje.

Tokiais pačiais rezultatais baigėsi ir abi rungtynės E grupėje, kur Ispanijos vicečempionė "Barcelona" savo aikštėje sutriuškino Prancūzijoje pastaraisiais metais dominavusią "Lyon" ekipą.

Katalonai dominavo nuo pat rungtynių pradžios ir 21 minutę po Lionelio Messi perdavimo kamuolį į savo vartus nukreipė Francois Clercas. Tiesa, daugiau nei valandą intriga išliko, nes "Lyon" didelę antrojo kėlinio dalį sugebėjo sustabdyti "Barcos" puolimo mašiną, tačiau per paskutines aštuonis minutes šeimininkai įmušė dar du įvarčius.

82 minutę po gražios kombinacijos pasižymėjęs L.Messi jau galėjo "įsirašyti" savo vardą į įvarčių autorių sąrašą, o per pridėtinį laiką pakartojęs Giovani dos Santoso smūgio įmušė ir Thierry Henry. "Barcelona", kurios gretose debiutavo 17 metų Bojanas Krkičius, nugalėjo rezultatu 3-0.

Glazge susitikime tarp "Rangers" ir "Stuttgart" įvykiai šeimininkams klostėsi ne taip sėkmingai, nes 56 minutę svečius iš Vokietijos į priekį išvedė Mario Gomezas, tačiau jau po šešių minučių skirtumą išlygino Charlie Adamas, o pergalingą įvartį nuo 11 metrų žymos škotų klubui pelnė prancūzas Jeanas Claude'as Darcheville.

G grupės varžybose Stambule užfiksuotas netikėtumas - vietos "Fenerbahce" minimalia persvara laimėjo prieš Italijos "Serie A" čempioną Milano "Inter". Šeimininkai rungtyniavo pranašiau už varžovus ir 43 minutę pelnytai įmušė vienintelį mačo įvartį, kai po Alexo perdavimo įspūdingu smūgiu vienu lietimu pasižymėjo Deividas. Turkų klubas dar galėjo ir padidinti persvarą, bet "Inter" nuo didesnės nesėkmės gelbėjo vartininkas Julio Cesaras.

Tuo tarpu antrame grupės susitikime kitam Deividui, o tiksliau Maskvos "CSKA" žaidėjui Deividui Šemberui, sekėsi praščiau. Lietuvos rinktinės saugas žaidė visą susitikimą, tačiau jam su komandos draugais teko pripažinti Eindhoveno "PSV" pergalę po nesėkmingai sužaisto antrojo kėlinio.

Įvarčius olandų klubui 59 ir 80 minutėmis įmušė du ekipos naujokai - serbas Danko Lazovičius ir danas Kennethas Perezas. "CSKA" gretose priešpaskutinę minutę pasižymėjo Vagneris Love'as, bet jo įvarčio "armiečiams" neužteko.

Vienintelį pralaimėjimą šeimininkai patyrė Lisabonoje, kur "Sporting" klubui startą Čempionų lygoje sugadino buvęs komandos saugas Cristiano Ronaldo. Prieš ketverius metus į "Man Utd" iš "Sporting" perėjęs portugalas pelnė vienintelį mačo įvartį 62 minutę, kai nukreipė kamuolį į vartus galva po Weso Browno perdavimo iš krašto.

"Man Utd" komandoje vėl žaidė po traumos atsigavęs Wayne'as Rooney, tačiau Anglijos čempionams pergalei prireikė ir puikaus vartininko Edwino van der Saro žaidimo - olandas išgelbėjo savo komandą po pavojingų Liedsono ir Tonelio smūgių ir padėjo išsivežti tris taškus.

Tuo tarpu italų "Roma" pasistengė pamiršti praėjusi sezono gėdingą pasitraukimą iš Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų ir namuose iškovojo įtikinamą pergalę susitikime su Kijevo "Dinamo'. 8 minutę po Maxo Tonetto perdavimo iš krašto smūgiu galva įmušė Simone Perrota, vėliau į "Dinamo" vartų virpstą pataikė brazilas Juanas, o pergalę Italijos sostinės klubui 70 minutę įtvirtino Francesco Totti.

Antrasis Čempionų lygos grupių etapo turas vyks spalio 2-3 dienomis.

Trečiadienio rungtynių rezultatai

E grupė

"Barcelona" 3 - 0 "Lyon"
21' [1 - 0] Francois Clerc (į savo vartus)
82' [2 - 0] Lionel Messi
90+1' [3 - 0] Thierry Henry

"Rangers" 2 - 1 "Stuttgart"
56' [0 - 1] Mario Gomez
67' [1 - 1] Charlie Adam
83' [2 - 1] Jean-Claude Darcheville (11m.)

F grupė

"Roma" 2 - 0 "Dinamo"
9' [1 - 0] Simone Perrotta
70' [2 - 0] Francesco Totti

"Sporting" 0 - 1 "Man Utd"
62' [0 - 1] Cristiano Ronaldo

G grupė

"PSV" 2 - 1 "CSKA"
59' [1 - 0] Danko Lazovic
80' [2 - 0] Kenneth Perez
89' [2 - 1] Vagner Love

"Fenerbahce" 1 - 0 "Inter"
43' [1 - 0] Deivid de Souza

H grupė

"Arsenal" 3 - 0 "Sevilla"
27' [1 - 0] Cesc Fabregas
59' [2 - 0] Robin van Persie
90+2' [3 - 0] Eduardo da Silva

"Slavia" 2 - 1 "Steaua"
13' [1 - 0] Zdenek Šenkerik
33' [1 - 1] Dorin Goian
63' [2 - 1] Tuani Belaid