"Vėtra" su "Vilniumi" neturėjo vargo © Eurofootball.lt
Lietuvos čempionato 28 turo rungtynėse "Vėtra” Vilniaus derbyje susitiko su "Vilniaus” klubu ir iškovojo nesunkią pergalę rezultatu 5-1.

Vilniaus "Vėtros" stadionas, 150 žiūrovų
Teisėjas - Viktoras Chileckis
"Vėtra" 5 - 1 "Vilnius"
13` [1 - 0] Dejan Milošeski
21` [2 - 0] Darvydas Šernas
55` [3 - 0] Rolandas Karčemarskas
64` [4 - 0] Evaldas Grigaitis
73` [4 - 1] Tadas Eliošius
78` [5 - 1] Dejan Milošeski

"Vėtra": Žutautas; Kijanskas, Cvetanovski, A.Jankauskas, Butrimavičius; Šernas, Božinovski (30' Grigaitis), Milošeski, Karčemarskas (69' Vėževičius), Stankevičius (46' Malinin), Juška

"Vilnius": Tamulionis; Freidgeimas, Stempkovski, V.Ivanov, Viršilo; A.Ivanov (25' Eliošius), Breikštas (60' Skrockas), Pocevičius, Zagurskas, Lukša (68' Žulpa); Matulevičius

"Vėtros" komandoje nebuvo diskvalifikuoto Marijano Budimiro. Jo vietą gynybos viduryje užėmė Algis Jankauskas, o kairiajame krašte mačą pradėjo Tadas Kijanskas. "Vilnius" pradėjo mačą beveik tokios pačios sudėties, kokia praėjusiame ture gana rimtai priešinosi "Žalgiriui".

Vis tik jau pačioje mačo pradžioje "Vėtra" užspaudė varžovus ir jiems teko stabdyti Darvydo Šerno bei Rolando Karčemarsko smūgius, po Dejano Milošeskio bandymo iš toli kamuolį sugavo vartininkas, o dar viena D.Šerno ataka buvo netaikli.

11 minutę "Vėtrą" į priekį išvedė komandos kapitonas D.Milošeskis – susižaidęs sienele su komandos draugu jis iš maždaug 20 metrų smūgiavo į vartus ir pataikė į "Vilniaus" vartų kamputį. Netrukus dar kartą pro šalį smūgiavo D.Šernas, galva virš vartų mušė iš gynybos atbėgęs Gjoko Cvetanovskis.

20 minutę D.Šerno pastangos pagaliau atsipirko ir "Vėtros" saugas gavęs kamuolį bei įsiveržęs į baudos aikštelę tiksliu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką Mantą Tamulionį. "Vilnius" surengė gana pavojingą atsaką, tačiau po Eivino Zagursko staigaus bandymo kamuolys prariedėjo pro šalį.

Sužaidus apie pusvalandį "Vėtra" neteko traumos gavusio Bobio Božinovskio, kurį pakeitė Evaldas Grigaitis.

35 minutę suklydus Gediminui Butrimavičiui nuo "Vėtros" gynėjų pabėgo "Vilniaus" saugas Algirdas Breikštas, bet jo smūgis buvo labai nesėkmingas.

Vėliau laimę baudos smūgiu iš labai toli pabandė D.Milošeskis, kurio muštas kamuolys praskriejo virš skersinio, didesnių problemų vartininkui nesukėlė eilinis D.Šerno smūgis iš baudos aikštelės prieigų.

Prieš pertrauką "Vėtros" vartams dar grasino E.Zagurskas, kuriam pavyko suklaidinti Tadą Kijanską, tačiau Vaidas Žutautas apsaugojo savo vartus.

Antrajame kėlinyje sužaidus aštuonias minutes "Vėtra" įmušė trečią įvartį. Po Evaldo Grigaičio bei G.Butrimavičiaus kombinacijos R.Karčemarskas išbėgo vienas prieš vieną ir suklaidinęs vartininką pasiuntė kamuolį į tinklą. Tai buvo jau trečiosios rungtynės iš eilės, kuriose R.Karčemarskui pavyko įmušti.

62 minutę T.Kijansko smūgį iš krašto atrėmė "Vilniaus" vartininkas M.Tamulionis, o kitoje "Vėtros" atakoje R.Karčemarskas pasinaudojęs varžovų neužtikrintumu gynyboje įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavė kamuolį laisvam E.Grigaičiui, kuriam beliko nuginkluoti vartininką – 4-0.

71 minutę "Vilniui" paguodos įvartį pelnė laisvas baudos aikštelėje atsidūręs Tadas Eliošius, tačiau praėjus dar penkioms minutėms "Vėtra" atstatė keturių įvarčių persvarą. Po Darvydo Šerno perdavimo iš krašto gražiu smūgiu vienu lietimu antrą savo įvartį pelnė D.Milošeskis.

Per paskutines dešimt minučių svečiai dar turėjo galimybių sušvelninti atsilikimą, bet T.Eliošius galva į vartus nepataikė, o E.Zagurskas baudos aikštelėje atsidūręs prieš V.Žutautą smūgiavo šalia vartų.

"Vėtra" sutriuškino "Vilnių" rezultatu 5-1 ir A lygos turnyrinėje lentelėje su 41 tašku pakilo į penktąją vietą.