Čempionų lygos starte "Chelsea" prarado taškus © Eurofootball.lt
Antradienį aštuoniomis rungtynėmis keturiose grupėse prasidėjo pagrindinis 2007/08 metų sezono UEFA Čempionų lygos turnyras. Du taškus netikėtai jau pirmose rungtynėse namuose prarado namuose prieš "Rosenborg" nesugebėjęs laimėti vienas favoritų "Chelsea", pergales namuose iškovojo "Real", "Milan", "Marseille" ir "Shakhtar", du mačai baigėsi lygiosiomis, o vienintelę pergalę išvykoje šventė "Valencia".

Bene įdomiausiai rungtynės antradienį klostėsi B grupėje. Anglijos vicečempionas Londono "Chelsea" namuose priemė norvegų klubą Trondheimo "Rosenborg", ir šeimininkams neišnaudojus progų pirmojo kėlinio viduryje svečiai sensacingai išsiveržė į priekį - po baudos smūgio kamuolį į Petro Čecho vartus nukreipė Miika Koppinenas.

Antrajame kėlinyje po Florento Malouda perdavimo Andrejus Ševčenka smūgiu galva išlygino rezultatą, bet "Chelsea" iškovoti pergalei pritrūko tikslesnio žaidimo varžovų baudos aikštelėje ir sėkmės, nes "Rosenborg" vartų virpstą po kartą sudrebino F.Malouda ir Salomonas Kalou. Norvegai, kurie iki tol per 24 rungtynes grupių etape buvo iškovoję vos vieną pergalę, atsilaikė ir išsivežė tašką.

"Chelsea" suklupimas leido jau nuo pirmojo turo į priekį išsiveržti ispanų "Valencia" ekipai, kuri išvykoje privertė pasiduoti Gelzenkircheno "Schalke" klubą. Šeimininkų gretose ne vieną kartą arti tikslo buvo ne Vokietijoje gimę šios šalies rinktinės puolėjai Geraldas Asamoah ir Kevinas Kuranyi, tačiau vienintelį įvartį po pertraukos gavęs tolimą Miguelio perdavimą pelnė "Valencia" atakų lyderis Davidas Villa.

A grupėje sėkmingai startavo Prancūzijos čempionate klimpstantis "Marseille" klubas. Tiesa, prancūzams Stambulo "Besiktas" pasipriešinimą pavyko palaužti tik per paskutines penkiolika minučių - 76 minutę po kampinio galva įmušė Julienas Rodriguezas, o per pridėtinį laiką antrą įvartį pridėjo Djibrilis Cisse.

Pergalės neiškovojo, tačiau svarbų tašką iš Portugalijos išsivežė praėjusių metų finalininkai "Liverpool" futbolininkai, kurie sugebėjo paskutinį pusvalandį atsilaikyti dešimtyje. Aštuntą minutę po pražangos prieš marokietį Tariką Sektioui į priekį po Lucho Gonzalezo 11 metrų baudinio išsiveržė "Porto", tačiau neilgai trukus rezultatą smūgiu galva pavyko išlyginti Dirkui Kuytui.

Neįspūdingai rungtyniavusių penkiskart Europos čempionų padėtis dar labiau susikomplikavo kai iš aikštės buvo pašalintas Jermaine'as Pennantas, bet iki susitikimo pabaigos rezultatas nepasikeitė ir komandos pasidalino po tašką.

Atkakli kova vyko ir C grupėje. Ispanijos čempionas Madrido "Real" susitikime su Brėmeno "Werder" startavo sėkmingai - po Ruudo van Nistelrooy perdavimo galva pasižymėjo ekipos kapitonas Raulis. Bet prabėgus vos minutei Boubacaras Sanogo pralaužė "Real" gynybą ir nuginklavęs Ikerą Casillasą rezultatą išlygino.

Abi komandos vėliau turėjo galimybių pasižymėti, o tai galų gale 74 minutę pavyko padaryti "Real" snaiperiui R.van Nistelrooy, kuris jau šį kartą iš Raulio gavo perdavimą ir tiksliu smūgiu pelnęs savo 50 įvartį Čempionų lygos varžybose nulėmė pergalę "Karališkajam" klubui.

Antrame grupės mače Atėnuose susikovė Pirėjo "Olympiacos" ir Romos "Lazio". Mačas dėl bausmės graikų klubui vyko be žiūrovų, o įvarčius įmušė du Luciano - "Olympiacos" komandoje 55 minutę po Predrago Djordjevičiaus perdavimo suklaidinęs Čempionų lygos grupių etapo rekordininką 43 metų vartininką Marco Ballota pasižymėjo Luciano Galetti, o "Lazio" komandoje 77 minutę pasinaudojęs sumaištimi varžovų gynyboje pasižymėjo kapitonas Luciano Zauri.

Svečiai dar galėjo išplėšti pergalę, bet makedoniečiui Goranui Pandevui nepavyko nuginkluoti Graikijos klubo vartų sargo Antonios Nikopolidis. įdomu tai, kad kiekviena ekipa turėjo po argentinietį vidurio saugą vienodu vardu ir pavarde Cristianas Ledesma.

Tuo tarpu italas Cristiano Lucarelli prisidėjo prie Donetsko "Shakhtar" triumfo mače su Glazgo "Celtic". Škotijos čempionai per paskutines 13 išvykų turnyre pralaimėjo 12 kartų ir jau po pirmųjų aštuonių minučių atsidūrė keblioje situacijoje - 6 minutę gavęs Fernandinho perdavimą vartininką Arturą Borucą nuginklavo "Shakhtar" vietą grupių etape kiek anksčiau išplėšęs Brandao, o po poros minučių meistrišku smūgiu galva Ukrainos klubo pranašumą padidino C.Lucarelli.

"Shakhtar" įmušė ir trečią kartą, bet įvartis buvo neįskaitytas dėl abejotinos nuošalės, o be to vėliau turėjo dar ir daugiau progų nei varžovai. Vis tik rezultatas išliko nepakitęs ir ukrainiečiai šventė pergalę rezultatu 2-0.

Įtikinamai, nors ir ne dviejų įvarčių persvara, kitame D grupės susitikime laimėjo nugalėtojų titulą ginantis "Milan" klubas, kuris privertė pasiduoti Lisabonos "Benfica". Jau pirmojo kėlinio pirmoje pusėje "Milan" sugebėjo įmušti du įvarčius - baudos smūgio pasižymėjo Andrea Pirlo, o po pastarojo perdavimo įmušė ir Fillipo Inzaghi.

"Milan" galėjo įmušti ir daugiau, bet neišnaudojo susikurtų galimybių, ir pačioje mačo pabaigoje patys praleido įvartį. Antrą pridėtinio laiko minutę po Konstantino Katsouranio perdavimo mažą paguodą "Benfica" ekipai suteikė Nuno Gomesas.

Trečiadienį Čempionų lygoje kovos startuos ir E, F, G bei H grupėse.

Antradienio rungtynių statistika

A grupė

"Marseille" 2 - 0 "Besiktas"
76' [1 - 0] Julien Rodriguez
90+1' [2 - 0] Djibrill Cisse

"Porto" 1 - 1 "Liverpool"
8' [1 - 0] Lucho Gonzalez
17' [1 - 1] Dirk Kuyt

58' Jermaine Pennant ("Liverpool") pašalintas iš aikštės

B grupė

"Chelsea" 1 - 1 "Rosenborg"
24' [0 - 1] Miika Koppinen
53' [1 - 1] Andriy Shevchenko

"Schalke" 0 - 1 "Valencia"
63' [0 - 1] David Villa

C grupė

"Real" 2 - 1 "Werder"
16' [1 - 0] Raul
17' [1 - 1] Boubacar Sanogo
74' [2 - 1] Ruud van Nistelrooy

"Olympiacos" 1 - 1 "Lazio"
55' [1 - 0] Luciano Galetti
77' [1 - 1] Luciano Zauri

D grupė

"Shakhtar" 2 - 0 "Celtic"
6' [1 - 0] Brandao
8' [2 - 0] Cristiano Lucarelli

"Milan" 2 - 1 "Benfica"
10' [1 - 0] Andrea Pirlo
23' [2 - 0] Filippo Inzaghi
90+2' [2 - 1] Nuno Gomes