V.Ivanauskas ieškosi naujo darbo © Eurofootball.lt
Buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas ir treneris Valdas Ivanauskas paliko savo pareigas Vladimiro Romanovo futbolo imperijoje ir ieškosi naujo darbo.

41 metų V.Ivanauskas pasitraukęs iš Edinburgo "Hearts" vyriausiojo trenerio posto nuo kovo mėnesio dirbo savotiško konsultanto darbą tarp Kauno bankininko Vladimiro Romanovo remiamų ""Hearts" ir "Kauno" klubų, abiem komandoms vasarą organizavo treniruočių stovyklas Austrijoje ir Vokietijoje.

Tačiau šį darbą V.Ivanauskas jau paliko ir dabar ieško naujo. Lietuvio teigimu, jis jau turi pasiūlymų iš Europos klubų ir gali netrukus susirasti naują darbovietę.

"Dabar esu laisvas žmogus. Nebedirbu ponui Romanovui, tad esu laisvas. Manau, kad artimiausiu metu dirbsiu kitoje šalyje. Esu sulaukęs susidomėjimo iš klubų, kuriems reikia vyriausiojo trenerio arba direktoriaus. Galėčiau daryti ir vieną ir kitą, nes abu jie mane domina. Noriu kuo greičiau grįžti į futbolą ir laukiu tinkamos komandos. Jau turiu trenerio patirties, ir galėčiau imti bet kokias pareigas, bet reikia nuspręsti kas geriausia", - škotų žiniasklaidai pasakojo strategas iš Lietuvos.

Paklaustas ar tas susidomėjimas yra iš Rusijos bei Vokietijos, V.Ivanauskas to neatskleidė ir tik paslaptingai atsakė: "Tai kažkur Europoje. Rusija ir Vokietija taip pat Europoje."

Su V.Romanovu ryšius V.Ivanauskas pradėjo 2004 metų rugsėjį, kai buvo paskirtas "Kauno" vyriausiuoju treneriu. Tačiau 2005 metų viduryje treneris paliko komandą ir persikėlė į Škotiją, kur iš pradžių dirbo asistentu, o vėliau pats ėmė vadovauti komandai ir padėjo iškovoti Škotijos taurę bei kelialapį į Čempionų lygą.

Tačiau praėjusį sezoną V.Ivanauskui sekėsi sunkiau ir dėl sveikatos problemų jis netgi mėnesį buvo laikinai pasitraukęs iš darbo, kol galų gale šiemet paliko klubą.

Savo trenerio karjerą V.Ivanauskas pradėjo dirbdamas Lietuvos rinktinės trenerio asistentu, taip pat vadovavo Vilniaus "Vėtros" komandai. Kaip žaidėjas jis rungtyniavo Lietuvos, Rusijos, Austrijos ir vokietijos klubuose, o Lietuvos rinktinėje sužaidė 28 rungtynes ir pelnė 8 įvarčius.