"Kaunas" įveikė "Hearts" ir gali pasikviesti A.Laurišą © Eurofootball.lt
Pirmadienį Lietuvos čempionas "Kaunas", su kuriuo treniruojasi buvęs "Vilniaus" puolėjas Aivaras Laurišas, Palangoje žaidė rungtynes su pajūryje stovyklaujančia Edinburgo "Hearts" komanda ir iškovojo pergalę rezultatu 3-1.

"Kauno" startinė sudėtis: Marian Kello, Nerijus Radžius, Darius Sanajevas, Mindaugas Bagužis, Yanko Valkanov, Nukri Manchkava, Mohamed Arouri, Fernando Screpis, Giedrius Barevičius, Edin Pehlič, Rafaelis Ledesma.

Kauniečiai pirmajame kėlinyje atakavo truputį dažniau ir išėjo ilsėtis turėdami vieno įvarčio persvarą. Po legionieriaus iš Brazilijos Rafaelio Ledesmos smūgio iš 10 metrų mūsų komanda išsiveržė į priekį. Vėliau Škotijos klubui rezultatą pavyko išlyginti - pasižymėjo Christianas Nade. Prieš pat pertrauką"„Hearts" futbolininkas Ibrahimas Talis įsimušė įvartį į savo vartus. Po pirmojo kėlinio "Kaunas" pirmavo 2-1.

Edinburgo ekipai pirmajame kėlinyje atstovavo trys lietuviai – vartininkas Eduardas Kurskis, gynėjo bei saugo pozicijoje rungtyniaujantis Marius Žaliūkas ir saugas Linas Pilibaitis.

Antrajame kėlinyje "Hearts" gretose pasirodė ir gynėjas Tomas Kančelskis. Po pertraukos Lietuvos čempionams pavyko įmušti dar vieną įvartį. 84 minutę T.Kančelskis baudos aikštelėje sužaidė neleistinai ir teisėjas į "Hearts" vartus skyrė 11 metrų baudinį. "Kauno" legionierius iš Argentinos Fernando Screpis smūgiavo taikliai - 3-1. Rungtynės taip ir baigėsi "Kauno" pergale.

Antrojo kėlinio pabaigoje už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas "Hearts "saugas Linas Pilibaitis. Škotijos klubui neatstovavo net šeši lietuviai, kurie pakviesti į Lietuvos nacionalinę rinktinę.

Lietuvos čempionų treneriai džiaugėsi pergale ir teigė, jog "Kaunas" nenusileido garsesniam varžovui.

"Žaidime trūkumų galima rasti visada. Tačiau vyrai rungtyniavo gerai. Mes per šį mačą vertėmės, galima sakyti, beveik be puolėjų. Pradžioje atakos smaigalyje žaidė brazilas Rafaelis Ledesma, vėliau jam leidome pailsėti. Tada puolėjo pozicijoje rungtyniavo Giedrius Barevičius, taip pat ir argentinietis Fernando Screpis. Rungtynes pavadinčiau kietokomis. Mūsų gynėjui Dainiui Kunevičiui buvo prakirsta nosis. Kada jis galės treniruotis, spręs gydytojai", - sakė "Kauno" treneris Artūras Ramoška.

Anot jo, "Hearts komanda sukūrė nedaug progų įvarčiui pasiekti: Gerai žaidė ir mūsų vartininkas. Aš rezultatu esu patenkintas. Žaidimu mes taip pat niekuo nenusileidome varžovams, kurie rungtyniavo gan stiprios sudėties"

"Kaunas" Palangoje treniruosis iki rugsėjo 15 dienos ir šeštadienį iš pajūrio vyks į Šilutę žaisti Lietuvos "A lygos" čempionato rungtynių su "Šilutės" futbolininkais.

Tuo tarpu dalį šio sezono "Kauną" treniravęs vienas "Hearts" strategų bulgaras Angelas Červenkovas teigė, kad labai patenkintas Palangoje surengta treniruočių stovykla.

"Tačiau rungtynės mūsų komandai nebuvo geros. Manęs netenkina nei žaidimas, nei rezultatas. Savaitgalį „Hearts“ laukia grėsmingas varžovas - Glazgo "Rangers", - sakė A.Červenkovas.

Įdomi naujiena yra tai, jog Artimiausiu metu "Kauno" klubą gali papildyti buvęs "Vilniaus" puolėjas Aivaras Laurišas, kuris neseniai paliko byrančią sostinės komandą.

"Aivaras Laurišas pastaruoju metu buvo kamuojamas traumų, todėl jo sportinė forma nėra tokia, kokia galėtų būti. Negaliu pasakyti, ar A.Laurišas liks mūsų ekipoje. Tačiau „Kaunui“ dabar trūksta puolėjų, todėl manau, kad futbolininkas mums būtų naudingas. Su Edinburgo "Hearts" jis nežaidė, o pradėjo su mumis treniruotis visai neseniai - tik rugsėjo 8 dieną", - sakė A.Ramoška.

A.Laurišas "Kaune" nebūtų visiškas naujokas - klubo marškinėlius jis jau vilėjo beveik prieš dešimtmetį.

Šiemet puolėjas dėl traumos "A lygoje" žaidė vos keletą rungtynių ir pelnė vieną įvartį. Kur kas sėkmingesnis jam buvo pernykštis sezonas, per kurį Aivaras atstovavo dviem komandom - Klaipėdos "Atlantu"“ ir "Vilniui".

2006 m. A lygoje futbolininkas pelnė 11 įvarčių - keturis atstovaudamas "Atlantui" ir septynis vilkėdamas "Vilniaus" marškinėlius.