Jaunimo rinktinė bandys atsirevanšuoti slovėnams © Eurofootball.lt
Pirmadienį į Vilnių atskridusi Slovėnijos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinė antradienį Rytoj Marijampolėje UEFA Europos čempionato atrankos rungtynėse susitiks su Lietuvos jaunimo rinktine, kuri sekmadienį grižo iš Danijos.

Aalborge lietuviai rezultatu 0-4 pralaimėjo prieš bendraamžius iš Danijos rinktinės, kurios futbolininkai žaidžia Olandijoje, Anglijoje, taip aukščiausios Danijos futbolo lygos klubuose ir tik trys žaidėjai – I lygoje.

Šiame UEFA Europos U-21 čempionato atrankos etape gali žaisti 1986 m. gimimo futbolininkai, tačiau Lietuvos U-21 rinktinėje žaidžia ir 1989, 1990 metų gimimo žaidėjai.

Pasak LFF generalinio direktoriaus Juliaus Kvedaro, reali Lietuvos U-21 rinktinės padėtis nėra džiuginanti.

"Dauguma mūsų rinktinės žaidėjų nežaidžia savo klubų pagrinde, o sėdi ant atsarginių suolelio. Neturintys praktikos, fizinio ir metodinio pasirengimo stygius ir atsispindi rungtynėse susitikus su tokiais varžovais kaip danai, slovėnai, austrai. Tokia yra reali situacija, kurios norėtųsi išvengti, tačiau šiandienai turime būtent tai, ką turime. Dėl UEFA kvalifikacinio ciklo rungtynių pralaimėjimų negalima kaltinti trenerio, per kelias denas jis nesuformuos ir neparuoš rinktinės tokiems stipriems varžovams, problema slypi kur kas giliau", - teigė J.Kvedaras.

Su Slovėnijos rinktine lietuviai jau buvo susitikę išvykoje birželio mėnesį ir tada pralaimėjo rezultatu 1-2.

Šiose rungtynėse žaidė šeši Lietuvos rinktinės futbolininkai, kurie rytdienos rungtynėse žaisti negalės, tai – saugai Andrius Bartkus, Andrius Urbšys, Mindaugas Palionis, gynėjai Kazimieras Gnedojus ir Georgas Freidgeimas, puolėjas Evaldas Raziulis.

"Freidgeimas rungtynėse su danais gavo antrąją geltoną kortelę, tad rungtynes su Slovėnijos rinktine turės praleisti. Netekę net 6 futbolininkų, galvojame apie rytdienos rungtynių Lietuvos rinktinės sudėtį. Lietuva ne tokia didelė šalis, kad turėtų daug gerų futbolininkų, tad 6 žaidėjų praradimas mums tikrai skaudus",- teigė I.Pankratjevas.