Grafite žais "Wolfsburg" komandoje © Eurofootball.lt
Vokietijos Bundesligos „%c00011“ klubas iš Prancūzijos „Ligue 1“ čempionato vidutinioko „%c00098“ klubo už numanomą 8 milijonų eurų sumą įsigijo puolėją iš Brazilijos Grafite (%p05326).

28-erių metų futbolininkas, kuris praėjusį sezoną „Le Mans“ ekipoje sugebėjo įmušti 12 įvarčių, penktadienį praėjo medicininę apžiūrą ir su „vilkais“ pasirašė ketverių metų kontraktą, galiosiantį iki 2011-ųjų metų.

Vakar brazilas vėl išskrido atgal į Prancūziją. Manoma, kad į „Wolfsburg“ ekipą jis turėtų sugrįžti antradienį, rugsėjo 4-ąją dieną. Vokiečių komandoje jis vilkės marškinėlius su 23-iuoju numeriu.

„Esu labai laimingas, kad mums jį pavyko įsigyti iš esmės pačią paskutinę žaidėjų registracijos periodo minutę, - teigė vyriausiasis „Wolfsburg“ klubo treneris ir sporto direktorius Felixas Magathas. – Grafite yra stiprus aukštos klasės puolėjas“.

Grafite tapo jau trečiuoju brazilu, žaisiančiu „Wolfsburg“ komandoje, kartu su saugu Marcelinho ir Josue. Jis tapo jau 14-uoju futbolininku šią vasarą papildžiusiu F.Magatho vadovaujamą komandą.

190 cm ūgio futbolininkas į Prancūziją atvyko 2006 metais iš tėvynės „%c00277“ klubo, kur su dabartiniu komandos draugu „vilkų“ komandoje Jose jis laimėjo Pietų Amerikos pirmenybes. Rungtyniaudamas „Le Mans“ ekipoje jis buvo vienu geriausiu lygos puolėju: per 51 mačą jis įmušė 17 įvarčių.

Grafite taip pat yra vieną kartą žaidęs Brazilijos nacionalinėje rinktinėje. Tai įvyko 2005 metais balandžio 27-ąją dieną draugiškose rungtynėse su Gvatemala.